Již za pár dní to bude pět let, co se interpretce písní Back to Black či You Know I'm No Good stalo osudným předávkování drogami. Amy Winehouse zemřela 23. července 2011.

Ještě před tím však volala své bývalé lásce, aby mu popřála hezké výročí. S Blakem Fielder-Civilem byli manželé dva roky. Její city k němu však zřejmě ani po rozvodu zcela nevyprchaly. Jenže zatímco ona si na Blakea krátce před smrtí vzpomněla, on měl zrovna plné ruce práce se svým dítětem a novou partnerkou Sarah.

„Řekl jsem jí, že nemůžu mluvit kvůli dítěti a Sarah a zavěsil jsem. Zpětně vím, že jí to muselo příšerně ublížit. Amy chtěla mít dítě. Nakonec ale se mnou měla dítě Sarah místo ní. V tu chvíli jsem ale nemyslel,“ vysvětlil Blake, který se obviňuje, že přispěl k předčasné smrti zpěvačky.

„Den poté jsem jí volal, abych se omluvil a popřál pěkné výročí, ale řekla mi, že se opravdu hodně ošklivě pořezala a že je to vážné,“ řekl. „Jenže Amy neřešila, jestli zemře, nebo bude žít. Byla lhostejná a tam už je potom tenká hranice. Byla sama sobě nebezpečná,“ dodal pro Sun.com Blake.

Amy Winehouse a Blake Fielder-Civil se vzali v roce 2007 a pouhé dva roky poté následoval rozvod. Jejich vztah byl divoký a plný alkoholu a drog. Oba byli závislí na heroinu, na což Amy také doplatila.

Fotogalerie
53 fotografií