Kapela Ministry vznikla v roce 1981 v Chicagu a se svým industrial metalem vstoupila mezi legendy tohoto žánru. Vydala přes desítku alb a procestovala celý svět.

Kytarista Mike Scaccia (†47) se k ní připojil v roce 1989 a se skupinou nahrál i jedno z jejích komerčně nejúspěšnějších alb Psalm 69. I když dvakrát ze skupiny odešel, vždy se do ní vrátil. A chystal se i na turné při příležitosti vydání letošní comebackové desky Relapse.

Od roku 1983 však také působil v jiné kapele - Rigor Mortis. Pro obě skupiny platí jedno společné - obě za to umějí vzít pěkně od podlahy. Ale právě koncert na oslavu padesátky zpěváka Rigor Mortis Bruce Corbitta byl pro kytaristu Scacciu posledním.

Zemřel s kytarou v ruce. Během vystoupení se totiž skácel k zemi, lékaři o jeho život bojovali marně. Postihla ho srdeční příhoda, problémy se srdcem měl přitom údajně vrozené.

"Ztratil jsem svého malého bratra a nejlepšího kamaráda," smutnil frontman a zakládající člen kapely Ministry Al Jourgensen, který zesnulého označil za nejlepšího kytaristu v historii metalové hudby a vyjádřil soustrast Mikeově manželce Jenny a jejich dětem.

Legendy metalu - americká skupina Ministry
Autor: Profimedia.cz