Agentuře DPA to v neděli potvrdil manažer skupiny David Jost, podle kterého se kvůli obtěžování idolové mnoha dospívajících dívek museli již několikrát přestěhovat.

Nyní devatenáctiletého Billa Kaulitze a další členy skupiny nenechají na pokoji maskované dívky. Jost uvedl, že s tím také souvisí nedávný incident, při němž Billovo dvojče Tom dal na benzínové stanici facku jednadvacetileté ctitelce. Případ vyšetřuje policie.

"Tyto maskované dívky nejsou žádné fanynky, jsou to militantní stalkerky, to už s fanouškovstvím nemá nic společného," řekl Jost. Po útoku na jednoho člena rodiny Kaulitzových podala skupina na dívku trestní oznámení. Právní zástupci chtějí docílit toho, aby se podobné agresorky nesměly k členům skupiny a jejich rodinným příslušníkům přibližovat. Stalking je v Německu trestným činem, hrozí za něj až tři roky ve vězení.


Skupina Tokio Hotel z Magdeburgu patří v posledních letech v německojazyčných zemích ke komerčně nejúspěšnějším kapelám. Dvojčata Kaulitzova i další dva členové kapely ale dokázali strhnout davy fanynek i jinde, Českou republiku nevyjímaje