Porotu původně tvořili tři taneční odborníci a jedna známá osobnost. V první řadě tak tanečníky přímo na parketu hodnotil bývalý sólista a šéf baletu Národního divadla Vlastimil Harapes, trojnásobná mistryně světa v latinsko-amerických tancích seniorů Eva Bartuňková, taneční porotce Zdeněk Chlopčík a hudebník a zakladatel legendární české kapely Pražský Výběr Michael Kocáb.

Zdeněk Chlopčík je zároveň jediným porotcem, který v porotě usedl zatím v každé řadě StarDance. V roce 2007 během druhé řady soutěže tak vedle něj usedli tři noví porotci. Novými tvářemi v porotě se stala herečka Mahulena Bočanová, která si soutěž v první řadě vyzkoušela jako soutěžící. Poprvé se jako porotkyně představila taneční trenérka Tatiana Drexler a seznam uzavřel režisér a choreograf Richard Hes.

Od druhého ročníku pravidelně hodnotí Tatiana Drexler

Tatiana Drexler se od druhého ročníku začala v porotě společně se Zdeňkem Chlopčíkem objevovat pravidelně. Pro třetí řadu StarDance v roce 2008 dvojici doplnil tanečník Jaroslav Kuneš, který se v soutěži objevil už v roce 2006 jako taneční partner Mahuleny Bočanové a poledním členem poroty se stala choreografka Leona Kvasnicová.

Na čtvrtou sérii museli diváci čekat dva roky. V porotě se ale znovu objevily dvě nové tváře. Vedle Zdeňka Chlopčíka a Tatiany Drexler hodnotila soutěžící tanečnice Petra Kostovčíková, která měla v první sérii na starosti herce Václava Vydru. Čtyřku uzavřel ředitel baletu Národního divadla a tanečník Petr Zuska.

Třetí stálicí se stal Jan Révai

V páté sérii StarDance, kterou Česká televize odvysílala v roce 2012, se objevil třetí porotce, který od té doby nevynechal jedinou příležitost k hodnocení tanečních schopností českých hvězd. Tím je herec a tanečník Jan Révai. Porotu doplnila i porotkyně z první série Eva Bartuňková.

Bartuňková ale mezi porotci znovu vydržela pouze rok. V šesté sérii ji nahradil divadelní režisér a choreograf Radek Balaš.

StarDance 2018 přinese i změnu v porotě

Na konci července 2018 se diváci dozvěděli o další změně v porotě. V té se rozhodl skončit tanečník Révai. Toho nahradí Václav Kuneš.

„Velmi mě ta nabídka zaskočila a zároveň potěšila. Je to pro mě velká příležitost. Tancem se živím celý život, a i když je tohle jiný tanec, myslím, že mám na to být v porotě, že to zvládnu,“ svěřil se Blesk.cz Kuneš.

Další změny v roce 2019

Před jubilejním desátým ročníkem Česká televize oznámila další dvě změny. Po jediné sérii z poroty odešel Václav Kuneš a zároveň s ním odchází i oblíbený Radek Balaš. Česká televize zároveň představila i jejich náhradníky.

V porotě nově zasedne tanečník Jan Tománek, který si StarDance vyzkoušel i jako soutěžící. Společně s ním pak přijde bavič Richard Genzer, který má se StarDance čerstvou zkušenost jako soutěžící. V předchozím ročníku totiž narychlo nahradil Václava Koptu.

Porotci a diváci mají stejné slovo

„Pátým“ porotcem byly vždy diváci. Ti o postupu svých oblíbenců rozhodují pomocí SMS hlasů. Ty se kombinují s hlasy od poroty jednoduchým způsobem. Páry dostanou od jednoho do deseti bodů podle toho, jak je hodnotila porota a zároveň stejný rozsah bodů za hodnocení od diváků. Na konci každého kola vypadává ta dvojice, která v součtu získá méně hlasů.

Divácké hlasy ovšem mají navrch, pokud dojde ke shodě v počtu bodů. V takovém případě postupují dále ti tanečníci, kteří oslovili více diváků u televize.

Video
Video se připravuje ...

Piškulova tanečnice Lálová: Můj nahý zadek odrovnal Marka Ebena! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
10 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva