Pondělní hostitel, mladý tatínek Adam (25), se přizná, že v kuchyni moc času netráví, a kromě toho nejí vepřové ani tlusté maso. Tak trochu ho proto zaskočí úkol týdne, kterým jsou škvarky. Při vaření se bude snažit, ale moc platné mu to nebude. V salátu Caprese bude přebývat balsamico, také si budou hosté stěžovat na příliš velké porce. Největším komentátorem všeho kolem sebe se postupně stává Radek. Ve vzduchu je cítit zklamání a Adam se nevyhne kritice u stolu. Polévka se bude zdát mastná a neochucená, brambora k hlavnímu chodu nedopečená a chválu si nevyslouží ani zábava, kterou budou hosté považovat za „spíchnutou rychlou jehlou“.

Úterní soutěžní menu připraví benjamínek týdne – mladičký Jakub (16), jenž si od ostatních soutěžících vyslouží přezdívku Koloušek. Do Prostřeno! se přihlásil, aby otestoval své kuchařské dovednosti, ale rád by také zjistil, jaké to je vařit před televizní kamerou. Vaření ho totiž hodně baví a v budoucnu by se jím rád živil, ostatně je v prvním ročníku kuchařského oboru.

Kuba překvapí klasickou, českou kuchyní, a jako hlavní chod chystá vepřovou na smetaně. Na domácí knedlík si ještě Kuba netroufá, a tak to zkusí s kupovaným. „Zkoušel jsem to, ale nepovedly se mi,“ přizná kajícně. Za to ale poletí body dolů. Při vaření Jakub navíc přesolí, a tak nejspíš není divu, že do něj Radek stále rýpe. Nebojí se na rovinu říct, že mu nechutná. Jenže… je to zdvořilé?

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Nečekané odhalení

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Nečekané odhalení 

Ve středu předvede, co u plotny dovede, operátorka výroby Nikol (25). Její moderní menu zní docela lákavě a také jeho příprava půjde hostitelce docela od ruky. Jak se jí bude dařit ve finální fázi, tedy jak se jí povede menu dochutit? U stolu se bude řešit klasická otázka a to, zda je česneková polévka dostatečně česneková, tedy tak akorát. A při šmejdění hosté zjistí, že Nikol žije s přítelkyní, a docela je to překvapí.

Nikol se nebojí zariskovat a jako zábavu připraví pojídání červíků. Jakub s tím bude mít největší problém. Jak takoví červi chutnají a dá si Jakub nakonec alespoň sousto? „Překvapilo mě, že se toho Jakub bál. Přitom chce jít na kuchaře, tak on by měl brát ty výzvy, on by to měl ochutnat jako první a hned se do toho hnát,“ dumá nad tím Radek. Přinese odvážná zábava hostitelce body, nebo ji o ně naopak připraví?

Ve čtvrtek vaří barmanka Kateřina (20). Své hosty pozve do bytu, který jim připraví šok. Nebude ani zabydlený, ani tak docela uklizený. Prostě od mladé dámy hosté čekali víc. Při šmejdění navíc zjistí, že se Kateřina ráda vídá s Ultras. Hokejovými Ultras. Radkovi to vyrazí dech. Nechápe a prý by takový typ holky nikdy nevyhledával. Zachrání večer Katka alespoň svou kuchyní?

Má sice velké plány a ambiciózní menu, ale nakonec se jí dařit nebude. Všechno bude dlouho trvat a hosté si budou stěžovat na nekonečné čekání. Hodně se bude mluvit o brokolicové polévce a nepovede se ani kachní stehno. Radek navíc objeví na svém cheesecakeu housenku. Myla ovoce Kateřina před samotným servírováním, nebo ne? „Z mýho pohledu tam ta housenka neměla co dělat, taky bych to přestal jíst,“ přizná Adam. Dostane Radek vůbec náhradní porci?

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Ultras

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Ultras 

Páteční vaření si vezme na starost obchodní zástupce a hodinový manžel Radek (35). Radek si myslí, že je přátelský a nekonfliktní. V mladé partičce je ale nejstarší a dočká se přezdívky „fotr skupiny“. Všichni jsou zvědaví, jak si Radek u plotny poradí – a je otázka, jestli mu všichni vrátí jeho častou kritiku. Radkovo menu už na papíře vypadá velmi lákavě a také zkušenosti v kuchyni mu rozhodně nechybí. Dokážou ale „mladí a neklidní“ jeho kulinářský um patřičně ocenit?

Adam, který nejí vepřové, dostane kuřecí steak, přesto mu vadí množství bylinek na něm a nespokojený bude i Jakub. Radek se zkrátka nezavděčí… Bude kritika namístě, anebo se hraje na dětinské „oplátky“? A pozor, tentokrát se ve slovníku Prostřena objeví nové, „neznámé“ a nevyslovitelné slůvko: Místo demi glace (foneticky demi glas) vyslovují soutěžící „demi glejt“ či „demi glejs“.

Jak celý týden dopadne? A kdo to vyhraje? Přesvědčte se sami, každý všední den od 17.50 na FTV Prima.

Fotogalerie
12 fotografií