V kriminálním seriálu se za svou kariéru už párkrát mihl, podle svých slov ale nikdy nehrál detektiva. A v souboru Dejvického divadla, kde dělá uměleckého ředitele, tak byl jedním z posledních, kdo v televizi nevyšetřoval vraždy. „Z toho jsme si dělali srandu. Konečně i já dělám vyšetřovatele! To už by bylo trapný, kdyby ne,“ přiznal seriálový kapitán Karel Fait.

Vtípky si vyslechl i od kamaráda ze souboru Hynka Čermáka (48), který před pěti lety hrál nekompromisního vyšetřovatele Kuneše v Raplovi. „Vtipkoval – dneska jsi to hrál jako Kuneš, trošku uber, je to trošku jinej žánr. Občas tam padaly fóry i od Jardy Plesla. Vezmi to jinak, zahraj to jako Budík,“ smál se Myšička a narážel na to, že po něm přebral televizní štafetu po Zločinech Velké Prahy. „Každá detektivka je jiná, takže v tomhle smyslu se o tom bavíme,“ dodal už vážně.

Za obsazení do šestidílného seriálu byl ale Hřebejkovi vděčný. „Jeli jsme se ženou v autě, zrovna jsme řešili koupi nějakého většího předmětu do domu, probírali, jestli si to můžeme dovolit a že by to chtělo nějaký kšeft, a vtom volá Honza Hřebejk, že má pro mě docela zajímavou roli,“ dal k dobru herec. „Poslal mi scénáře a já jsem zjistil, že je to role jedna z hlavních a že mě to baví a přitahuje. A bez nutnosti absolvování nějakého dalšího konkurzu jsem se k seriálu dostal. Takových nabídek bych si přál víc,“ řekl zcela otevřeně. Druhý díl seriálu Boží mlýny sledujte v neděli 18. dubna od 20:10 hod. na ČT1.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér Blesk

Fotogalerie
16 fotografií