Dabing další řady kultovního amerického animáku vzniká v nových prostorách televize Prima v pražských Strašnicích. Obsazení? Jako obvykle! „S Marge už jsem za ty roky natolik sžitý, že k ní přistupuju jako k vlastní matce. Akorát moje matka měla jiný účes – drdol,“ smál se o pauze Jiří Lábus (71).

Bez chrapláku

A také prozradil, že dal Marge úplně jiný typ hlasu, než jaký má v originálním znění. Skřehotavější. „Na začátku dabování jsme dělali testovací díl, který se poslal do USA na schválení. Paní, která mluví Marge v Americe, má chraplavý tón a já to chtěl zkusit úplně jinak. Říkal jsem si, že když to neschválí, tak to dělat nebudu,“ zavzpomínal herec. „A představte si, že v Americe jim to nevadilo, takže si to doteď dělám po svým!“ dodal Lábus hrdě.

Upřímný blboun

Taťku Simpsona opět namluvil Vlastimil Zavřel (66). „Homer je upřímný blboun, jsem mu v civilu dost podobný,“ přiznal otevřeně herec, známý také jako Jindřich Valšík ze seriálové Ordinace. „Nejhorší je, když furt někam padá, třeba ze skály, nebo letí aeroplánem. To jsou docela náročné zvuky, trpí u toho hlasivky,“ svěřil Blesku Zavřel. Premiérové díly seriálu Simpsonovi teď každé pondělí od 20:15 vysílá stanice Prima Cool.

Ve stínu Máničky

Lízu po smrti Heleny Štáchové dabuje Ivana Korolová (31). A stín slavné Máničky od Spejbla a Hurvínka ji pořád pronásleduje. Stále je to pro mě obrovská výzva. SNažím se, aby v Líze bylo pořád něco z paní Štáchové, aby to nebyla jenom Ivana Korolová. A kombinace mě a paní Štáchové je pro mě pořád těžká. Vždycky, když jedu do studia, tak si v autě svědomitě pouštím staré díly a snažím se, aby to bylo lepší a lepší, vysvětlila Ivana.

VIDEO: Zemřela Helena Štáchová (†72), hlas Lízy Simpsonové!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Helena Štáchová (†72), hlas Lízy Simpsonové! FTV Prima

Fotogalerie
31 fotografií