„Nikdy jsem to nikde neventilovala, protože jsem nechtěla (hlavně během toho, když jsem byla v soutěži) aby mě někdo litoval nebo říkal, že žádám o pozornost. Už od devatenácti se léčím s bipolární poruchou, takže celý můj svět je jedno velké nahoru a dolu,“ svěřila se fanouškům na instagramu Lea Skálová

V roce 2019 se probojovala v MasterChefovi až do finále a nakonec si vyvařila krásné třetí místo. Trpí takzvanou maniodepresí, která se zjednodušeně řečeno projevuje fatálními propady a vzestupy nálady, kdy se u pacienta střídá deprese se stavy euforie.

VIDEO: Kuchyně se Kašpárkovi obrátila o tři sta šedesát stupňů. Odpověděl i na Pohlreichovu kritiku

Video
Video se připravuje ...

Kuchyně se Kašpárkovi obrátila o tři sta šedesát stupňů. Odpověděl i na Pohlreichovu kritiku Markéta Volfová, Lukáš Červený

To ale není vše, čím sympatická mladá kuchařka bojuje. „Před dvěma lety se mi k téhle diagnóze přidaly problémy se spaním, které vyústily až v insomnii. Tahle nová „kámoška” mi mojí pochroumanou psychiku vyhrotila fakt do brutálního shi*u Když nespíte, nejde dělat fakt nic a všechno stojí úplně za *****,“ popisuje Lea problémy, které člověku musí velmi znepříjemňovat všední život. 

„Jakmile se venku setmělo, dostavovaly se záchvaty paniky pláč a strach.... no prostě hitparáda. Samozřejmě doktoři se snažili najít příčiny, ale nic nepomáhalo. Jelikož jsem už omdlévala únavou na nejrůznějších místech, předepsali mi prášky na spaní. Sice mi pomohly usnout, ale za dvě hodiny jsem byla vzhůru, otupělá, zmatená a ještě vyčerpanější. Tělo si na léky zvyklo a já balancovala na hranici závislosti. Když nezabere jeden zaberou dva, že jo...,“ líčí Lea živoucí noční můru. 

Chronické problémy se spaním, kdy byla vzhůru i pět dní vkuse, nyní řeší přírodní cestou, konkrétně kapkami CBD, které jsou vyrobeny z přírodního konopí, nicméně neobsahují halucinogen THC, a tak je tato látka v České republice legální. „Dokonce už i přes den při stresu nebo mých depresivních stavech si dám místo antidepresiv pár kapek CBD. Jelikož musím brát medikaci do konce života, je super mít „náhradu” byť jen za jeden chemický s*áč,“ pochvaluje si Lea účinky CBD, které jí pomáhají řešit bez chemie alespoň jeden z problémů.

VIDEO: Vítěz MasterChefa Roman pro Blesk: Z karantény promluvil o covidu a vítězství!

Video
Video se připravuje ...

Vítěz MasterChefa Roman pro Blesk: Z karantény promluvil o covidu a vítězství! Markéta Reinischová

Fotogalerie
22 fotografií