Po delší době se Dvořák se svým kolegou z divadla potkal na televizním natáčení. Havelka si zahrál kontroverzního starostu a byla to jedna z jeho posledních rolí... „Vždy s ním byla legrace, protože Martin byl velmi živelný herec a rád improvizoval, takže člověk musel být vždy ve střehu,“ prozradil Aha! seriálový detektiv.

„Tehdy na natáčení ještě přijel na motorce a pak, když odjížděl, tak mu motorka nešla nastartovat a udělal z toho etudu, že my jsme tam s Jitkou Čvančarovou leželi na zemi, protože i z takový kraviny, že nejde nahodit motor, udělal záležitost,“ vzpomíná s úsměvem.

Nikdo ze štábu, a dokonce ani Jiří netušili, že se Havelka pere se zákeřnou nemocí. „Martin byl úplně v pohodě a to už tehdy, jak jsem se dozvěděl posléze, měl velké problémy, ale on s tím nikoho neotravoval, což mě mrzí, protože, kdybych to věděl, tak se potom ještě potkáme,“ prozradil smutně Dvořák.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Emotivní loučení s Martinem Havelkou (†62): Tajné vzkazy a rozervaná srdce!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní loučení s Martinem Havelkou (†62): Tajné vzkazy a rozervaná srdce! Lukáš Červený

„Martin byl skvělej, měl jsem ho moc rád a dost mě to zasáhlo, když odešel, a dokonce jsem jel i do Brna se s ním rozloučit,“ dodal Jiří na závěr. Režisér seriálu Filip Renč (55) na herci také nic nepoznal. „Byl to takový český Charles Bronson podle tváře a vypadal naprosto v pohodě a v pořádku. Natáčelo se na podzim roku 2019, takže jeho odchod mě o to více šokoval, protože vypadal naprosto zdravě,“ popsal Aha! Renč.

Martin Havelka se zákeřnou nemocí bojoval dva roky. „Léčba byla dlouhá a náročná, ale všichni jsme věřili, že nad zákeřnou nemocí zvítězí,“ prozradili Aha! jeho kolegové z Městského divadla Brno. Bohužel se tak nestalo a 2. října minulého roku Havelka zemřel. „Škoda, že v tom nejzralejším hereckém věku a s tou vizáží chlapskou odešel, to mi k tomu vůbec nepatří,“ řekl Filip Renč.

VIDEO: Jiří Dvořák se upsal ďáblu a mluví o očistci: Kvůli StarDance prý pil jak duha! 

Video
Video se připravuje ...

Jiří Dvořák se upsal ďáblu a mluví o očistci: Kvůli StarDance pije jak duha! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
112 fotografií