Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Atraktivní obsazení nového seriálu Anatomie života: Černá jako sexy máma a Geislerky poprvé spolu!

/
  • Seriál TV Nova Anatomie života
    19. ledna 2021 ● 09:16

    Ještě než prozradí, co po 10. červnu nahradí končící Ordinaci v růžové zahradě, láká Nova diváky na dvacetidílný seriál Anatomie života.Točit se bude kolem života čtyř žen z traumatologie jako třeba Martiny Preissové (45).

  • 1.

    Ester Geislerová (36) alias Jana Navrátilová

     

    Pracovala jako ošetřovatelka

    Koho hraje: Na první pohled spokojená manželka dobře zabezpečeného zubaře Tomáše (Václav Vašák, 45) a šťastná maminka dvou malých dcer, která se po delší mateřské dovolené vrací zpět do pracovního kolotoče. Od svého návratu ale od prvního dne řeší problémy – kromě vyčerpávající snahy sladit pracovní a rodinný život zápasí s přáním pokračovat ve studiu a stát se lékařkou. Manžel si to ale nepřeje a psychicky ji týrá. Zároveň musí odolávat svodům kardiochirurga Filipa (Ondřej Veselý, 41).

    Zajímavost: V utajení se šla jako jediná podívat do špitálu, protože chtěla vědět, jak spolu zdravotnický personál komunikuje. Vše probíhalo inkognito. Zkušenosti má ale i jako ošetřovatelka. „Byla jsem jako dobrovolník v utečeneckém táboře, v prosinci 2017 na srbsko-maďarských hranicích. Byla tam hrozná zima, uprchlíci byli v šíleném zdravotním stavu a já pomáhala s tím, co bylo zrovna třeba. Často jsem jim poskytovala základní zdravotní péči – dezinfikovala a převazovala zranění, rozdávala základní léky,“ popsala.

    Seriál Anatomie života: Ester Geislerová
    Autor: TV Nova

  • 2.

    Martina Preissová (45) alias Táňa Šnajdrová

     

    Roli vzala kvůli mámě

    Koho hraje: Táňa je romantická a citlivá duše, které už naplno tikají biologické hodiny, ale dosud se jí nepodařilo najít toho pravého a založit vytouženou rodinu. Svoje emoce a energii proto až přehnaně investuje do péče o pacienty a do řešení problémů druhých. To si na ní vybírá svou krutou daň. Příchod sympatického, dobrosrdečného anesteziologa Petra (Jiří Štrébl) na oddělení do jejího života přinese naději na šťastnější budoucnost.

    Zajímavost: Nabídka pro manželku Martina Preisse (48) přišla v pravou chvíli. „Nejsem televizní ani seriálová herečka. Pro mě je to jedna z prvních velkých seriálových rolí. Více mě snad budou znát milovníci divadla, protože mám tu čest být v angažmá v Národním divadle v Praze,“ říká s tím, že ale kvůli kovonaviru jí divadlo vzali ze dne na den. Navíc ji baví, že konečně nehraje mrchu. „Moje rozhodnutí podpořilo to, že Táňa je po dlouhé době velmi kladná postava. A na ty já dlouho neměla štěstí. Jsem ráda, že se nemusím stylizovat do další potvory. Už kvůli své mamince, aby neměla pocit, že hraji pořád jen ty mrchy,“ vysvětlila.

  • 3.

    Barbora Černá (25) alias Ema Zárubová

     

    Točila i s Pittem

    Koho hraje: Svobodná matka malého syna, která přes svůj velmi mladý věk už zažila víc, než si její starší kolegyně dovedou představit. Život ji naučil spoléhat se jen sama na sebe. Nebojí se stát si za svým názorem, když ho považuje za správný a férový, bez ohledu na konvence. Ema žije podle svých vlastních pravidel a v obavě z prozrazení své temné minulosti si přísně střeží soukromí. Mladý a citlivý záchranář Ondra (Jan Komínek, 26) se však nenechá odradit její zdánlivou nepřístupností a inspiruje ji k životní změně.

    Zajímavost: K hraní se dostala úplnou náhodou, se svou sestrou dvojčetem Lucií Černou. „Byly jsme se ségrou ve škole, když si nás všimla paní z jedné pražské reklamní agentury. Hned naše první reklama, kterou jsme spolu natočily pro zahraniční produkci, byla s Bradem Pittem, což byl poněkud raketový skok do nového a neznámého světa,“ vtipkuje s tím, že v té době jí bylo 12 let. Diváci ji od té doby mohli vidět ve snímcích, jako jsou Něžné Vlny, Gympl s (r)učením omezeným či v britském seriálu The Musketeers.

    Seriál Anatomie života: Barbora Černá
    Autor: TV Nova

  • 4.

    Jitka Schneiderová (47) alias Helena Javorská

     

    Absolvovala záchranářský kurz

    Koho hraje: Vrchní sestra v nejlepších letech, která na oddělení vládne ráznou, ale laskavou rukou. Sama se přitom už dva roky trápí kvůli manželovi Viktorovi, který po mozkové příhodě zůstal v kómatu. Komplikovaný je i její vztah s dcerou Alicí (20), která stále věří, že se její otec probere. V této situaci váhá, jestli má ve svém věku ještě právo na lásku.

    Zajímavost: Jít do projektu ji přesvědčila i kamarádka Martina Preissová. „Po více než dvaceti letech hraní jsem se tu konečně potkala se svou rodačkou Martinou. Obě jsme ze Znojma, ale až teď jsme se poprvé pracovně potkaly. Máme úzký vztah v seriálu i mimo něj,“ popsala Jitka, která v rámci natáčení podstoupila i kurz se záchranářkou Zuzkou, která jim dělala na place i odborný dozor.

    Seriál Anatomie života: Martina Preissová a Jiří Štrébl
    Autor: TV Nova

  • 5.

    Sesterský koncert

     

    Na mladší sestru Ester na place tak trochu dohlížela i Aňa Geislerová (44), která si zahrála vedlejší postavu primářky traumatologie Martu Dostálovou. Právě to, že si spolu budou moct zahrát v jedněch ateliérech, ji přimělo na roli kývnout. „Bylo to podstatné. Furt nám to přijde strašně vtipné, když se tu potkáme v těch nemocničních úborech nebo na sále. Pokaždé posíláme mámě fotky. A ta je z toho tedy úplně nadšená, že nás poprvé uvidí hrát společně v televizi,“ nechala se slyšet Aňa Geislerová.

    Seriál Anatomie života: Aňa a Ester Geislerovy
    Autor: TV Nova

  • 6.

    VIDEO: Martina Preissová o životě s psychicky nemocným manželem: Podívejte se, jak vypadám!

    Video
    Video se připravuje ...

    Martina Preissová o životě s psychicky nemocným manželem: Podívejte se, jak vypadám! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

    Fotogalerie
    9 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

baronessa: Bez Geislerových se asi nedá nic natočit, to se jim vymstí. Už tak je jich až dost.

(19. 01. 2021 11:50)

y1xcvbnm: kopírují Modrý kód???

(19. 01. 2021 11:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy