Tolik natáčecích dnů s dětmi může být pro režiséra očistec. V Kukačkách je navíc celý příběh, inspirovaný výměnou dětí v třebíčské nemocnici, postavený na nich. „U dětí je nejdůležitější si správně vybrat. Někdy je to totiž v polovině přestane bavit, protože zjistí, že to není jen zábava, že je to prostě práce,” prozradil Biser, který kvůli nim našel místo v rozpočtu a najal pro ně hereckou koučku.

A podle informací Blesku nemusel hledat daleko. Oba kluky koučovala Veronika Duchková, která je skutečnou matkou seriálového Kuby. Ten na roli hned kývnul, jelikož chtěl trumfnout staršího bráchu Matyáše (15), který hraje na konkurenční Primě ve Slunečné Matěje, syna seriálového Toma. „Vůbec jsem se nerozmýšlel, protože můj starší brácha má velkou roli na Primě,” popsal Viktor, kterému roli komplikovalo hrání záchvatů. Neboť jeho postava trpěla Aspergerovým syndromem, měl na to i speciální poradkyni.

VIDEO: Režisér Biser Arichtev slaví úspěchy: Co prozradil o První republice?

Video
Video se připravuje ...

Seriál První republika se dočká pokračování: Jen co dotočili trojku, chystá se čtvrtá řada! Tereza Kühnelová

Snadné to neměl ani seriálový Tomáš, který podle scénáře zas seděl každou chvíli na motorce. „Byl rád, že hraju toho odvážnějšího, to jsem nemusel ani moc hrát. Viktorovi jsem záviděl akorát chameleona,” chvástal se. Jelikož ale na motorce jezdit neumí, dostal dubléra - kaskadéra Vojtěch Kuthana (9), který opravdu závodí. Další díl sledujte v pátek 22. ledna v České televizi od 20:10 hod.

Sledovanost 1. dílu

Nový seriál u diváků uspěl hned napoprvé. Sledovalo ho 1,58 milionů diváků starších 15 let, takže se stal jedničkou pátečního večera. Ostatně Česká televize porazila své konkurenty zase na celé čáře.

VIDEO: Ředitel ČT Dvořák na pohřbu Františka Filipa (†90): Televize režiséra zaměstnávala 51 let!

Video
Video se připravuje ...

Ředitel ČT Dvořák na pohřbu Františka Filipa (†90): Televize režiséra zaměstnávala 51 let! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Fotogalerie
31 fotografií