Je pravda, že TV Šlágr rozhodně nepatří mezi televizní kanály, které by si pustil někdo pod šedesát. Aby také ne, stanice sama sebe označuje za „první televizi, která hraje písničky, které máte rádi: lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry“, a s nadsázkou je nazývána MTV pro přestárlé. Jenže k přežití nutně potřebuje pomoc svých věrných diváků. „Že nám držíte palce, to je krásný, ale opravdu nám to nepomůže,“ podotkla k tomu zpěvačka Jaroslava Stočesová (48), moderátorka TV Šlágr a bývalá milenka majitele Karla Peterky (67).

Taková televize totiž žije zejména z teleshoppingového prodeje hudebních nosičů – a ten je podle Peterky minimální. Zájem o prodej CD stále klesá a nepomáhá tomu rozhodně ani fakt, že jednotliví interpreti již nějakou dobu nenahrávají nic nového. Komplikace nastaly i s reklamním zastoupením, pro reklamní agentury je publikum TV Šlágr moc staré a neperspektivní. „Opravdu hrozí, že Šlágr může na konci roku skončit. Nemáme nic. Chci, aby televize byla. Dali jsme do toho všechno. Bez objednávek a cédéček nebude moci Šlágr pokračovat,“ vysvětlil Peterka.

Postěžoval si i na skutečnost, že TV Šlágr musí platit měsíčně miliony korun za distribuci signálu. Zvažuje proto možnost, že by odešel pouze do satelitního vysílání, ale tak by přišel o několik milionů fanoušků, pro které by se jejich oblíbená televizní stanice v tu chvíli stala nedostupnou. Okrajově zmínil i nekalé praktiky konkurence. Stočesová pak televizi označila za fenomén a její případný konec přirovnala k požáru Národního divadla, který otřásl českým národem v 19. století.

Zdá se, že tento rok je pro podnikatele Karla Peterku skutečně smolný. Nejprve musel řešit rozvod s manželkou, která odhalila jeho nevěru se Stočesovou, vystupující pod uměleckým jménem Mára (údajně je Jana Peterková dokonce přistihla „in flagranti“), v září se s ním rozešla i milenka – a teď dokonce hrozí konec jeho milované televizní stanice…

Fotogalerie
21 fotografií