„Aisha už má asi sedmadvacet let. Velbloudice se dožívají až čtyřicítky, v přírodě to ale bývá méně,“ prozradil Blesku Aishin majitel Ludvík Berousek. „Na kameru byla zvyklá, ale občas kope do boku nebo předníma nohama, takže kluci ze štábu si s ní trochu užili. Během natáčení schytali pár kopanců,“ zavzpomínal Berousek.

Daleká cesta

„Země Solimánská se natáčela v Bulharsku. Jeli jsme tam na měsíc a bylo to bohaté na zážitky. Dostali jsme se k moři, kde jsme potřebovali natočit několik záběrů, ale zrovna tam byli všude samí nudisti!“ svěřil Aishin majitel. Režisér Smyczek byl z toho zoufalý, protože nechtěli opustit pláže. „Tak jsem řekl, že to uděláme jinak. Vzal jsem velbloudici a pustil ji mezi ně! Naháči začali šílet, utíkat – a hned se mohlo začít natáčet,“ prozradil pan Ludvík se smíchem.

Poprask v mešitě

Horké chvíle ale zažili v místní mešitě, ve které se taky točilo. „My jsme s tím velbloudem šli rovnou dovnitř, a bylo zle! Zvířata tam totiž nesmí. Vypadalo to, že nás na místě ukamenují!“ vyprávěl Berousek.

Vozí děti

Němá hvězda už prý pověsila hraní na hřebík. „Po natáčení pracovala se synem v cirkuse a teď ji máme na ten důchodový věk v Zooparku v Doksech. Vozí tam na zádech děti, má to ráda,“ dodal Berousek s tím, že na Aishu se mohou fanoušci Lotranda a Zubejdy přijet podívat kdykoli v sezoně.

VIDEO: Bezhlavý velbloud šokoval návštěvníky zoo.

Video
Video se připravuje ...

Je to možné? Bezhlavý velbloud šokoval lidi v zoo! Tomáš Polák, youtube.com

Seidlová v nebezpečí

Přestože byla Aisha cvičená, na všechny scény se muselo důkladně dohlížet. „Když šla po molu v Bulharsku, tak na ni šplouchala voda. Museli jsme proto na ni dávat velký pozor, aby se nelekla, někam neuskočila a neshodila Zubejdu Báru Seidlovou,“ zavzpomínal majitel velbloudice.

Fotogalerie
13 fotografií