Ovdovělou Alenu do pořadu Blesku Úsměv vám sluší přihlásila její mladší dcera, která chtěla maminku nastartovat do dalšího života bez milovaného manžela. „První uzlinu mu lékaři našli, když jsem měla těsně před porodem naší mladší dcery. Zasekla se mu rybí kost v krku a my jsme mysleli, že ta bulka je z toho. Jenže pak mu lékaři řekli, že má rakovinu lymfatických žláz,“ svěřila se Alena, kterou manžel opustil před třemi lety.

Video
Video se připravuje ...

Alena hledá nový život: 26 let se dívala, jak jí rakovina zabíjí manžela! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Mária Rušinová

Pan Janoušek strávil rok v nemocnici, kde postupně podstupoval chemoterapie a ozařování, než rakovina na čas odešla. „Vracelo se to pravidelně po pěti letech. Potom už měl metastázy všude, přestal slyšet, špatně viděl, ani se sám nenajedl. Poslední tři roky rakovina zasáhla i jícen, plíce a metastázy se rozšířily i do hlavy. Ten poslední rok byl nejhorší. Zemřel v šedesáti letech,“ vzpomíná dnes již usměvavá Alena. Smrt manžela ji velmi zasáhla, nikdy se na ní nedokázala připravit, ale ví, že život jde dál.

Než Alenin manžel zemřel, stačil svou rodinu finančně zabezpečit, o vše se postaral a své ženě dokonce daroval cestovní fond. Z toho Alena čerpá už teď. Cestování a společnost jejích dvou dcer jsou pro ni tím nejlepším lékem na bolavou duši.

Omládla za osm hodin

 I když je už je Alena v důchodu, nepracovat vydržela jen tři měsíce. Po natáčení našeho pořadu začala opět pracovat v lékárně. Také by se nebránila novému vztahu. I proto ji tým Blesku pomohl zvednout sebevědomí, ale také ji poradil, jak vypadat co nejlépe.

Alena přiznala, že se už pár měsíců nestříhala a cítila, že její účes nutně potřebuje změnu. „Vlasy budu hodně srovnávat a také je o několik odstínů prosvětlím,“ vysvětlil kadeřník Tomáš Kubíček.

Vizážistka Marta Pelikán Vlásenková Aleně zvýraznila lícní kosti růžovou tvářenkou a oči vybarvila kouřovými odstíny. „Alena přiznala, že má problémy s očima, proto by měla používat šetrnější přípravky, obzvláště řasenku. Na oči jsem použila kombinaci šedé pastelové linky  a mírného tónování do fialového odstínu,“ prozradila Marta.

Jelikož je Alena velká cestovatelka, upřednostňuje pohodlnější oblečení. Ráda ale chodí i mezi lidi a tak neodmítla ani tmavě modrý kostýmek a bílé lehce pouzdrové šaty. „Alena vypadá na svůj věk dobře. Neměla by se bát pastelových barev, které ji uberou několik let. Může si dovolit třeba i mladistvou džínovou bundu,“ poradil vdově stylista Karel Dominic Stix, který Aleně vybral oblečení v obchodním domě C&A.

Rada psycholožky Martiny Viewegové:

„Je těžké se na smrt blízkého připravit. Nikdy nevíme, co se stane a konec může přijít velmi nečekaně. Proto je důležité soustředit se na to krásné a pozitivní, co jsme s daným prožili nebo prožíváme, než na to špatné, co nás čeká.

Fotogalerie
26 fotografií