S velmi smutnou zprávou přišel web TMZ.com. Úmrtí svého otce mu potvrdila jeho zdrcená dcera J. C. „Můj otec miloval všechny své fanoušky. Byl ten nejúžasnější a nejslušnější muž,“ řekla mu skrze slzy.

Co se se Stanem Lee stalo, není jasné. Do jeho domu v Hollywood Hills přijela v pondělí ráno ambulance. Ta ho převezla do nemocnice Cedars-Sinai Medical Center. Lékaři však komiksového tvůrce již nedokázali zachránit.

V posledních měsících Leeho sužovaly vážné zdravotní problémy. Trápil ho zrak, který pomalu, ale jistě ztrácel. Bojoval i se zápalem plic a srdečními obtížemi. Jeho zdraví bylo podlomené a jeho věk příliš vysoký. Byl to velký člověk, ale jeho tělesná schránka byla již příliš křehká.

Lee společně s dalšími komiksovými velikány, jakými byli Steve Ditko (†90) a Jack Kirby (†76), stvořil v roce 1961 komiksové vydavatelství Marvel Comics. To přetvořil z již existujícího Timely Comics (později Magazine Management).

Společně zplodili nejslavnější komiksové vydavatelství všech dob. Lee miloval i filmová zpracování svých děl. Kameo (česky štěk) si střihl v každé novodobé marvelovce včetně Avengerů, X-Menů nebo nedávno Venoma.

Loni zastihla Leeho velká rodinná tragédie. Zemřela mu manželka Joan (†95). Utrpěla mrtvici a od té doby byl její stav velmi špatný. Z nemocnice se již nevrátila. Teď už jsou oba opět spolu. Na komiksové fanoušky se usmívají z nebe. Joan i Stana je možné spatřit na chvíli společně ve snímku X-Men: Apocalypse.

Fotogalerie
56 fotografií

Více o smrti Stana Lee čtěte ZDE