Zatímco slavní manželé princ Harry (38) a Meghan Markleová (41) na sebe strhávají pozornost jedním skandálem za druhým, jejich nejmladší dítko mezitím poměrně v tichosti oslavilo druhé narozeniny. 

Oslava princezny Lilibet Diany proběhla v rodinném luxusním sídle v Montecitu v Kalifornii za přítomnosti nejbližších přátel slavné rodiny. Podle novinářky Jennie Bondové (72), která se specializuje na královskou rodinu, je nanejvýš pravděpodobné, že mezi nimi byla i nejedna slavná osobnost.

„Očekávala bych, že tam bude i pár celebrit a že šlo o uvolněnou, neformální párty, na které snad nechyběla ani další batolata,“ svěřila se pro časopis OK! Magazine

„Bylo by hezké si myslet, že součástí dne by mohl být videohovor s Lilibetiným dědečkem králem Karlem III. Možná byl zařízen nějaký dárek, který byl doručen do Montecita,“ zapřemítala. 

Královská rodina významně mlčí

Příbuzní holčičky z řad britské královské rodiny významně mlčí a přání k narozeninám se zatím neobjevilo na žádné oficiální platformě. O tom, zda blahopřání poslali alespoň soukromě, nejsou žádné zprávy.

Dárek od krále

Webu New Idea se ovšem podařilo zjistit, že král Karel III. (74) rozhodně na velký den své vnučky nezapomněl a dárek skutečně připravil. „Karel pověřil své asistenty, aby zařídili na míru vytvořený zahradní domeček podobný tomu, jaký měly královna Alžběta II. a princezna Margaret, když byly malé,“ prozradil dobře informovaný zdroj. 

„Chce dát Lili něco, co bude moci používat a co bude jenom její. Bude si to pamatovat navždy –  bude to to nejlepší překvapení!“ tvrdí zdroj. 

Slavil i bráška

Nedávno své narozeniny oslavil i Lilibetin starší bráška princ Archie (4). Jeho velký den připadl shodou okolností přesně na to samé datum jako dědova korunovace – 6. května. Princ Harry se proto na synovu oslavu tak trochu vymluvil a ještě tentýž den po příletu do Británie zmizel zpátky do USA. Zda chlapci Karel III. věnoval nějaký dárek, případně jaký, není známo. 

Video
Video se připravuje ...

Královská zaměstnání. Jaké vykonávali profese, než se stali členy královské rodiny na plný úvazek? Videohub

Fotogalerie
93 fotografií