Právníci manželské dvojice, která v březnu 2020 unikla z okovů britské monarchie a zařídila si nový život v Kalifornii, se staví proti názoru, že Sussexové znovu vyvolávali konflikty s královskou rodinou. To přitom skálopevně tvrdí spisovatelé a experti na monarchy Omid Scobie a Carolyn Durandová v aktualizované verzi biografie slavného páru Hledání svobody.

Nové vydání do svých stránek obsáhlo Harryho návrat do rodné země kvůli pohřbu prince Philipa (†99), rozhovor s Oprah Winfreyovou a názor vévodů, že údajně „nebyli překvapeni nečinností britské královské rodiny ve věci údajného znepokojení neznámého seniorního člena britské monarchie nad barvou kůže jejich tehdy nenarozeného syna Archieho.

Den po rozhovoru vydal palác krátké prohlášení, v němž rodina projevila lítost nad tím, jak se Harry s Meghan poslední roky cítili. „Týká se to zejména vyřčených problémů s rasou. I když se některé vzpomínky mohou lišit, jsou brány velmi vážně a rodina je bude v soukromí řešit,“ zněl poněkud vágně podaný slib královny. Zda ho dodržela a dala utečencům v Kalifornii zpětnou vazbu, není jisté.

Právníci Sussexů vyvrátili, že by „rasistická“ kauza nějak pokračovala, a distancovali manžele od autorů kontroverzní biografie. Meghan a Harry se Scobiem a Durandovou údajně nikdy nebyli v kontaktu a nepomáhali jim se vznikem zmíněné knihy.

VIDEO:Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt 

Fotogalerie
75 fotografií