Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Královská rodina po smrti Philipa (†99) řeší panovnici: Kdo podrží Alžbětu?!

/
  • Královna Alžběta má oporu na více stranách.
    14. dubna 2021 ● 12:30

    Smrt člena rodiny je vždycky událostí, se kterou se každý musí vyrovnat po svém. Jak smutek po manželovi Philipovi (†99) zvládne britská panovnice Alžběta II. (94)? A má vůbec někoho mimo rodinnou »Firmu«, o koho se může opřít?

  • 1.

    Jistota č. 1: Syn Charles

    Princ z Walesu vedl prý během únorové návštěvy nemocnice s otcem otevřenou debatu. Philip tehdy Charlesovi kladl na srdce zejména tři věci: Ať se postará o Alžbětu, stane se skutečnou hlavou »firmy« (=královské rodiny) a ať jej dostane z nemocnice, aby mohl zemřít ve vlastní posteli… Není divu, že při odjezdu měl Charles v očích slzy... Právě první následník Charles (72) by měl ponejvíce královnu doprovázet na oficiální akce, dalšími, kdo jí mají být nejvíc nablízku, byli určeni jeho choť Camilla (73), jeho syn William (38) s manželkou Kate (39).

    Princ Charles se vyjádřil ke smrti svého otce, prince Philipa
    Autor: Instagram

  • 2.

    Jistota č. 2: Důvěrnice Angela

    Jednou z osob blízkých královně je i její švadlena a osobní asistentka Angela Kellyová (53). Ženy pojí 20 let trvající přátelství, Angela dokonce s Alžbětiným požeháním napsala dvě knihy o královské rodině. „Povídáme si o oblečení, make-upu a špercích. Prostě typické ženské,“ tvrdí.

    Královnina důvěrnice Angela Kelly
    Autor: Reuters

  • 3.

    Jistota č. 3: Nová štěňátka

    Velkou slabost má Alžběta už od mládí pro pejsky rasy velšský corgi. Po převozu Philipa do nemocnice dostala darem hned dvě nová štěňátka, Ferguse a Muicka. „Vloni jí zbyl poslední pes a řekla si, že dalšího si už kvůli věku nepořídí. Je to ale nemyslitelné, asi jako londýnský Tower bez krkavců,“ prozradil zdroj z okolí královny.

    Štěňátko corgi
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Jistota č. 4: Nezdolná nátura

    Není pochyb o tom, že Alžběta je silnou osobností, kterou jen tak něco nezlomí. Však už se v kuloárech šušká, že 11. května vystoupí v rámci tradiční ceremonie k otevření Parlamentu a přednese svůj projev. Tuto státnickou událost zmeškala za celý svůj život jen dvakrát, když byla v letech 1959 a 1963 těhotná.

    Britská královna Alžběta II.
    Autor: Reuters

  • 5.

    VIDEO: Žantovský: Brexit rozděluje i královskou rodinu. Trump porušuje všechna pravidla a zvyklosti

    Video
    Video se připravuje ...

    Žantovský: Brexit rozděluje i královskou rodinu. Trump porušuje všechna pravidla a zvyklosti 

    Fotogalerie
    39 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

hufnagll: Nechápu tu hloupou otázku.Kdo jiný by měl podržet královnu než jeden z její synů,to dá rozum.Já jsem také držel svojí matku když jsme pochovávali tátu.

(14. 04. 2021 17:30)

hufnagll: Nechápu tu hloupou otázku.Kdo jiný by měl podržet královnu než její syn,to dá rozum.Já jsem také držel svojí matku když jsme pochovávali tátu.

(14. 04. 2021 17:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy