Šokující rozhovor bývalých britských zlatíček, tedy prince Haryho (36) a Meghan Markleové, kteří se od svého úprku za velkou louži stali naopak vyvrheli, bude nejspíš ještě hodně dlouho rezonovat ve společnosti. Novinář Piers Morgan opustil svou britskou televizní show 9. března kvůli kritice vévodkyně ze Sussexu. V přímém přenosu hovořil o jejím interview s Oprah Winfreyovou (67) a prohlásil, že nevěřil ani jedinému slovu, které Meghan řekla. Zároveň zdůraznil, že si nemyslí, že by byla královská rodina rasisticky založená. Manželka prince Harryho na něj za to podala stížnost a Piers byl vedením televizní stanice ITV „odejit“.

„Byl jsem nucen omluvit se za to, že jsem nevěřil Meghan Markleové, které ale stále nevěřím - a věřím, což je ironické, že byste neměli někomu věřit, pokud nechcete,“ řekl podle DailyMail Morgan o svém vyhazovu z televize. Zatímco smutní fanoušci sepisovali petice, aby se oblíbený moderátor vrátil před kamery, Piers se nechal slyšet, že mu zástupci britské monarchie vyjádřili svou podporu – a především své poděkování.

„Dostal jsem nějaké zprávy, které mi byly zaslány jménem několika členů královské rodiny,“ potvrdil Morgan. Odmítl však prozradit, kdo konkrétně se mu rozhodl ozvat. „Nechystám se propálit, kdo to byl... Prostě mi vyjádřili vděčnost za to, že se za ně někdo postavil,“ řekl.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Rozhovor Oprah s Meghan a Harrym byl podle Morgana odbytý, neupřímný, a účelový. A také vylhaný. On sám coby zkušený novinář by prý vedl celé interview docela jinak a naopak by jí pokládal „obtížnější otázky“. „Kdybych s ní mohl mluvit, řekl bych jí: ‚Podívejte se, pojďte se svým manželem na stejně dlouhý rozhovor ke mně... a dovolte mi, abych vám položil složitější otázky ohledně všech vašich tvrzení. Například, pokud tolik nenávidíte královskou rodinu, proč si necháváte své královské tituly? Proč je potřebujete k tomu, abyste vydělávali další miliony a miliony dolarů?‘“ Rovněž zdůraznil, že jediným členem královské rodiny, který kdy veřejně pronesl nějaké rasistické výroky, byl právě princ Harry v roce 2006.

„Musel se omluvit poté, co použil hluboce urážlivý rasistický výraz o pákistánském vojákovi, se kterým tehdy pracoval. V jeho vyjádření, které tehdy zveřejnila britská média, použil i jiné rasové nadávky. Což by asi mohlo vysvětlovat jeho nenávist k britským médiím…“ uvažoval nahlas Morgan. Rok předtím byl Harry nucen se zase veřejně kát za to, že se na večírku objevil s nacistickou svastikou na rukávu košile. „Je opravdu jediný. Není to ironie? To Oprah Winfreyová nezmínila – a to tam přitom zaznět mělo,“ domnívá se novinář. O svou budoucnost se prý Morgan nebojí: podle jeho slov mu stále chodí nové, prestižní pracovní nabídky.
Fotogalerie
56 fotografií