O návštěvě syna churavého manžela královny Alžběty II. (94) informovala agentura AFP. Charles navštívil otce v sobotu, čtvrtý den od jeho doporučeného převozu do nemocnice, k němuž došlo v úterý.

Do Londýna přijel ze své rezidence Highgrove v Gloucestershire a u Philipa se zdržel zhruba 30 minut, než kvůli limitovaným návštěvám z důvodu přísných protiepidemických opatření musel otcův pokoj opustit. Charles byl prvním a zatím jediným členem monarchie, který Philipa navštívil.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Podle zveřejněných fotografií odcházel Charles z areálu viditelně sklíčený. Když usedl do svého šedého vozu Tesla, krhavé oči se mu zalily slzami. Zda ho rozplakal pohled na milovaného otce na lůžku, nebo je za tím vážnější důvod, není jisté.

Zdroj z okolí královské rodiny hovoří o Philipově stavu velmi optimisticky – princ je údajně „v dobré náladě“, sdělil serveru Daily Mail krátce po jeho hospitalizaci. Tu minulou středu v oficiálním prohlášení potvrdil Buckinghamský palác poté, co se v úterý Philipovi udělalo zle. Z nemocnice by měl být propuštěn tento týden.

Fotogalerie
80 fotografií