Minulý rok britská královská rodina prožila mnoho turbulencí. Británie se musela, jakožto zbytek světa, vypořádat se šířením pandemie koronaviru a navíc začátkem roku přišel se zdrcující zprávou princ Harry se svou manželkou Meghan. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu oznámili, že ustupují jako starší členové britské královské rodiny a chtějí se stát finančně nezávislými. Z Anglie se přestěhovali do Spojených států, kde začali žít v Los Angeles. Babička oblíbeného britského prince královna Alžběta s odchodem souhlasila. „Harrymu v lednu jeho babička jasně řekla, že vy pracujete pro monarchii, monarchie nepracuje pro vás, a pokud to nedokážeš přijmout, musíš odejít,“ uvedl zdroj blízký královské rodině pro britský deník Daily Mail a od svých slov neupustila ani o píď.

V listopadu se totiž chtěl připojit k členům rodiny na Den válečných veteránů. Přesto, že při vzpomínkové akci nemohl být přítomen osobně, žádal, aby jeho jménem rodina položila věnec na památník ve Whitehallu, ovšem jeho žádost byla ihned zamítnuta. Harry proto uctil památku zemřelých za války alespoň se svou manželkou Meghan a položil věnec na hřbitově v Los Angeles. Podle výše zmíněného deníku měla jeho žádost zamítnout samotná královna, které údajně trvalo jen několik sekund, než vyslovila své razantní ne!

„Den válečných veteránů je posvátný, pokud jde o deník Jejího Veličenstva. Je to jedno z nejdůležitějších dat v jejím kalendáři a nic se neodehraje bez jejího vědomí. I když má nesmírný obdiv k Harryho úspěchům jak v armádě, tak mimo ni, bylo to vnímáno jako příklad jeho nepochopení toho, co pro něj znamená být nepracujícím královským. Královna je pevně toho názoru, že pokud jde o instituci, nemůžete si vybrat, co budete dělat. Buď jste uvnitř, nebo jste venku,“ dodal zdroj s tím, že palác rozzuřilo rozhodnutí Harryho a Meghan spolupracovat se společností Netflix a Spotify.

„Královna ví, že nelze, aby fungující člen královské rodiny dostával od Spotify miliony liber, aby lidem řekl, aby klikli a sledovali jejich podcast, nebo aby povzbuzovali spotřebitele k nákupu určité značky kávy,“ dodal zdroj. Harry a Meghan v tomto týdnu spustili nový web Archewell, v němž se zasazují o vybudování lepšího světa. Na webu použili fotografii, na níž je princezna Diana s princem Harrym a Harry na ní sám sebe popisuje jako syna své matky.

VIDEO: Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
81 fotografií