Od roku 2013 princové vedli pamětní fond princezny Diany. A doufali, že ho jednou přenechají svým dětem, a odkaz jejich matky tak bude žít dál. V prosinci 2019 ovšem došlo k nečekanému a dosud utajovanému rozdělení fondu. Důvodem bylo rozhodnutí Sussexů odstřihnout se od společné Královské nadace a založit si nadaci vlastní, líbivě pojmenovanou Sussex Royals. Tím pádem se peníze musely spravedlivě rozdělit mezi oba bratry a jejich ženy.

Po odchodu Meghan a Harryho z královské rodiny a poté, co dvojici královna zakázala užívat slovíčko royal, svou nadaci zrušili. Peníze z Dianina fondu, jenž už dávno nepřetékal finančními dary, avšak čas od času tam nějaká částka přeci jenom přistála, však i nadále plynuly oběma bratrům. A zatímco William svůj díl házel do Královské nadace, kterou s Kate Middletonovou (38) spravují, druhá část plnila Harryho zaoceánskou peněženku.

Video: Tajnosti kolem práce na hradě pro milenku Slováčka. A Nárožný přiznal zdravotní problémy

Video
Video se připravuje ...

Tajnosti kolem práce na hradě pro milenku Slováčka. A Nárožný přiznal zdravotní problémy Bára Horáková, Lukáš Červený

Není ale pochyb o tom, že dary z Dianina fondu končí v dobrých rukou. Harry údajně posílá peníze charitativní organizaci Sentebale, kterou před lety založil. Organizace pomáhá africkým dětem a mladistvým zasaženým nemocí HIV. A z toho by měla jeho matka obrovskou radost. Až do konce svého života totiž pomáhala obětem HIV a AIDS a bojovala proti předsudkům, které nakažené provázely. Přesto by Diana byla jistě zdrcena tím, že se bratři vinou jedné jediné osoby odcizili a její odkaz rozpoltili.

VIDEO: Gregorová se zbavuje majetku po Brzobohatém! A problémy Witowské v televizi kvůli známosti 

Video
Video se připravuje ...

Gregorová se zbavuje majetku po Brzobohatém! A problémy Witowské v televizi kvůli známosti Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
62 fotografií