Harry se zúčastnil ze svého domu v Los Angeles i s chotí Meghan (38) videokonference s charitativní organizací The Queen’s Commonwealth Trust a během ní přišla na řadu i otázka spravedlnosti a rovnoprávnosti, ostatně i s ohledem na současné celosvětové protesty proti rasismu.

Nezdárný princ se ovšem nedržel zpátky a prohlásil: „Když se podíváte napříč Commonwealthem, není možné se posunout dopředu jinak, než že se vyrovnáme s minulostí. Spousta lidí odvedla skvělou práci, když odkryla minulost a pokusila se napravit všechny špatnosti, ale pořád nám toho hodně zbývá,“ uvedl Harry a dost tím všechny zaskočil. Už jen proto, že tak trochu střílí do vlastních řad.

Commonwealth je totiž výraz pro volné sdružení Spojeného království Velké Británie, Severního Irska a všech jeho bývalých kolonií, které v první polovině 20. století tvořily Britské impérium. „Lidi prostě musí uznat minulost,“ míní princ, jenže pořádně tím rozohnil hrdé Brity v čele s členem parlamentu Andrewem Rosindellem.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

„Chápu, že Harry a Meghan vystoupili z královské rodiny, ale takové komentáře by si měli odpustit. Královská rodina by se měla soustředit na svůj vlastní život, ne se nechat zatahovat do politiky,“ zlobil se s tím, že ani Harryho babička a velká panovnice Alžběta jistě nebude nadšená. „Není to vhodné a Alžbětu to určitě nepotěší,“ dodal.

Britská média také odhalila, že v prosinci loňského roku došlo zřejmě v rámci odchodu Harryho z rodiny k sepsání smlouvy s bratrem Williamem (38). Smlouva řeší převod finančních prostředků z charitativního fondu jejich matky, princezny Diany (†36). Bratři se nakonec dohodli, že peníze rozdělí mezi své charitativní organizace.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
93 fotografií