„Vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením oznamují, že křtiny prince Louise se odehrají v pondělí 9. července v královské kapli Chapel Royal v St. James's Palace v Londýně,“ uvedla královská rodina ohledně oficiální události, při níž veřejnost malého Louise Arthura Charlese uvidí teprve podruhé. Chlapečka, který přišel na svět 23. dubna v 11:01, měla možnost poprvé spatřit už sedm hodin po jeho narození.

„Princ Louis bude pokřtěn arcibiskupem z Cantebury, reverendem Justinem Welby,“ dodal v prohlášení Kensingtonský palác. Právě Welby měl 19. května na starosti také svatbu Williamova bratra Harryho (33) s Meghan Markle (36). Během obřadu mu ale slávu »ukradl» černošský biskup Michael Curry, který svým excentrickým projevem plným slov o lásce zaskočil hosty na svatbě a pobavil celý svět.

Fotogalerie: Vévodkyně Kate porodila třetího potomka!…
105 fotografií

Nic takového ale zřejmě na křtinách malého synka Williama a Kate nehrozí. Zvláštní ale je, že slavnostní událost opět proběhne v Chapel Royal, kde byl pokřtěn také starší bráška Louise George (4), ale sestřička Charlotte (3) už ne. Její křest totiž proběhl v kostele St Mary Magdalene v Sandringhamu.

Brzy pak královskou rodinu čekají další křtiny, jelikož královna Alžběta II. (92) se v pondělí stala posedmé prababičkou. Vnučka Zara Tindall (37), dcera princezny Anne (67), totiž přivedla na svět dceru.

VIDEO: William a Kate představili třetího potomka!

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

 

Fotogalerie
62 fotografií