Začalo to jako obyčejné sobotní odpoledne. Německý princ Georg-Constantin navštívil přítele, barona Jeana Christopha Iseux (51), u něho doma v paláci Apethorpe, asi dvě a půl hodiny jízdy severně od Londýna. Společně se večer vydali na vyjížďku na koních, ze které se ale princ už nevrátil.

Přestože rajtoval vždy výborně a neopomněl ani jezdeckou přilbu, utrpěl po pádu z hřbetu koně tak vážná zranění, že mu ani přivolaní záchranáři nemohli pomoci. Podle prvních závěrů policie však nic nenasvědčuje cizímu zavinění.

Zamilované místo

Jeho přítel Alexander Fiske-Harrison na Facebooku zanechal vzpomínkový vzkaz, kde prozradil, že princ Georg-Constantin na místě své smrti před lety požádal o ruku svou manželku Olivii, kterou si v roce 2015 vzal při civilním obřadu v německém Výmaru. „Je to jako včera, když jsi v paláci Apethorpe chystal večeři a já ti pomáhal, abys mohl Olivii požádat o ruku,“ napsal Fiske-Harrison v dojemném vzkazu.

Princ Georg-Constantin, který podnikal s firmou Sustainability Factory zabývající se udržitelným rozvojem, se do Anglie přestěhoval po svatbě s manželkou Olivií, kterou potkal na plese v londýnském Hyde Parku v červenci 2011. Kamkoli spolu vyrazili, včetně Německa, museli vlakem, neboť Olivie se bála létat.

Mohl být hlavou rodu

Georg-Constantin patřil k Sasko-výmarsko-eisenašské větvi dynastie Wettinů. Dnešní hlavou rodu je Michael Benedikt (71), který je vnukem posledního vládnoucího velkovévody. Má jenom jednu dceru, která podle saského zákona nemá nárok na trůn v případě, že je v rodině jakýkoliv jiný mužský dědic. A tím byl právě Georg-Constantin, jenomže ten už se hlavou rodu nestane.

Fotogalerie
7 fotografií

VIDEO: Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru!