Pro mnohé je festivalová Moët party třešničkou na dortu společenského dění karlovarské přehlídky kinematografie a má pověst sešlosti pro vyvolené, na níž se hned tak někdo neprobojuje. Pro snoby je tudíž metou, pro ambiciózní krásky šancí předvést se na správném jevišti. Jen hvězdy stříbrného plátna tu nějak chybí. Letos rozhodně. Neměly by: jedná se přece o podnik filmového festivalu a se stříbrným plátnem je zn. Moët & Chandon v propagaci spojená.

Jemně vyšumělé bublinky prestiže

Historické, smutně zdevastované Císařské lázně, genius loci místa, výlučnosti akce jistě nahrají. Stejně tak fakt, že se na rudý koberec vstupuje až začátkem noci kolem desáté večerní. K jisté atraktivnosti přispěje i ráz akce určující leitmotiv party, i když zadání mnohým parádníkům (především ženám) komplikuje život, znesnadňuje volbu outfitu.

Předminulý rok se šampaňský rej nesl ve stylu madame de Pompadour a svou výjimečnost potvrdil unikátní lahví Moët & Chandon, již slovutná klenotnická dílna zn. Roberto Coin vyšperkovala rubíny. Vydražila se za sto tisíc, podepsala se na ní řada populárních tuzemských herců v čele s hvězdou Helen Mirren. Bylo to jaksepatří hvězdné, v tuzemském klima rozhodně.

Loňský večer zase udával Velký Gatsby a kreace inspirované módou jeho epochy mnohdy budily značné rozpaky. Herci Karel Roden, Ivana Chýlková a někteří jiní se hry nezúčastnili a velkým gala se také nezatěžovali. Nicméně péřové čelenky éry art deco byly všem k dispozici. Rozdávaly je hostesky u schodů…

Letos bylo zadání obecnější, tématem se stala zlatá. Což uvolňovalo ruce, dávalo prostor k hravosti. Většina parádnic se kupodivu tématu nechytala a většinou zlatou akceptovala pouze v akcentu. Jednou z mála, jež si s leitmotivem pohrála, byla modelka Simona Krainová. Róbu s hlubokými postranními rozparky v odstínu champagne doprovodila zlatavě žlutými, švy členěnými šortkami. S ní popularitou souměřitelná Andrea Verešová se svítivě zlaté i v doplňku vyhnula a dala přednost image v průsvitném pápěří zahalené femme fatale. Tím výčet hvězdných modelek končil, standardní tuzemská liga však byla zastoupená v nebývalé přesile. To samé platí pro jemně odkvetlé i startující TV moderátorky. Herecké hvězdy tuzemské kinematografie v podstatě zastoupila Aňa Geislerová a Jiří Macháček. Jejich neméně hvězdný kolega, prezident festivalu Jiří Bartoška se na party povinně promítl bez ženy Andrey a na glancu kýženého kreditu se podílela i bývalá první dáma, nyní velvyslankyně na Slovensku Livia Klausová.

Ano je to tak. Hra na velký svět s bublinkami Moët & Chandon se tento rok stala exhibicí tuzemských modelek, potažmo moderátorek. Hvězd se nedostávalo a večer měl k omamnému filmovému světu co do hostů krutě daleko.

andrea verešová
Autor: Herminapress.cz
 

Andrea Verešová

Spolu s modelkou Krainovou a herečkou Aňou Geislerovou tvořily hvězdnou trojku Moët party. Andrea zvolila kamínky a flitry ornamentálně zdobenou toaletu od slovenské návrhářky Jany Pištějové, které ten večer byla hvězdou její přehlídky. Odvážný průsvit může být pro někoho téma k diskuzi, nicméně glamour gala večera a figura Verešové možné námitky unesou.

Známka: 1

 

verešová
Autor: Herminapress.cz

detail Verešová

Luxusní tyl na živůtku je srovnatelný s pavučinou a totéž platí pro látku zdobenou ornamentální výšivkou. Linie vykresluje siluetu a boj s ožehavými partiemi je v transparentu dobře zvládnutý. Nicméně odhalené nohy se mohou jevit jako zbytečný tlak na pilu sex-appealu.

geislerová anna
Autor: Herminapress.cz

Anna Geislerová

Moët party mají vždy nějaké zadání. Předloni se večer nesl v duchu madame de Pompadour, minulý rok ve stylu Velký Gatsby, letos se stala tématem zlatá. Aňa apelu neotročila a oblékla zastřeně bílou, ke krku uzavřenou kreaci s efektní reliéfní výšivkou. Prošívání značkového psaníčka s ní příliš neladilo na rozdíl od náramku. Ležérně stažené vlasy byly k velké toaletě příjemným kontrastem.

Známka: 1

 

krainová vágner
Autor: Herminapress.cz

Simona Krainová a Karel Vágner

Simona se společenského maratonu filmového festivalu nezúčastnila, ale pozvání na šampáňo v Císařských lázních přijala. Manžel Karel oblékl smoking. Ona dostála diktátu zlaté dráždivými šortkami, jež odhalovaly vysoké rozparky šatů v barvě champagne. A útlou koženou bundičkou si vyzkoušela umění sloučit neslučitelné. Charakter šatů, skvělý účes plus kontroverzní kožená slupka za účasti osobitosti v této zkoušce obstály.

Známka: 1

jiří macháček
Autor: Herminapress.cz

Jiří Macháček

Vystudovaný právník, hvězda řady populárních filmů a také frontman kapely MIG 21 byl za šviháka, jenž nenucenost uhraje a téma zlaté (byť v akcentu) nechá krasavicím večera. Žádný smoking, formální oblek, ale rozhalená bílá košile, dobré separátní sako s koketním fuchsiovým kapesníčkem plus  bavlněné kalhoty ve stylu džínsů. Tradiční polobotky, které zažily řadu večírků… Ne každý umí být nad věcí a svým šarmem ležérní polohu v gala večeru obhájit. On to však poměrně se ctí dá.

Známka: 1

 

issová
Autor: Herminapress.cz

Klára Issová

Křehká exotická herečka k inventáři tuzemských hvězd filmového festivalu ve Varech patří. A téměř vždy se znamínkem plus outfity zaujme. Letos na rudém koberci na zahájení chyběla a model pro Moët party na aplaus není. Velkoryse střižené šaty ze stříbřitého  tzv. lamé variujícího materiálu, ztrácí na efektu délkou, odhalenými nohami, robustními sandálky. Dotek reliéfní zlaté kabelky s látkou ani s náhrdelníkem nekoresponduje.

Známka: 3

 

livia klausová vnuk
Autor: Herminapress.cz

Livia Klausová

Velvyslankyně ČR na Slovensku filmové Vary miluje. Užívala si je v roli první dámy a zavítala do nich i tento rok. Poprvé se objevila na sešlosti Moët & Chandon a patřila k těm, jež téma zlaté ignorovali. V black & white vyladěný komplet pouzdrových šatů plus kabátku věku nositelky, jejímu postavení i standardu elegance odpovídá. Vnuk po jejím boku, jenž si pohrál s puntíky košile a pruhy vázanky v barvách včely, by měl jít na módní konzultaci k dědovi Václavovi.

Známka: 2

 

Jitka válková
Autor: Herminapress.cz

Jitka Válková

Česká Miss, nyní nová tvář zpravodajství Fashion TV v Císařských lázních nechyběla a jen potvrzovala dojem, že Moët party nepatří osobnostem filmu, ale sešlosti modelek, začínajících i odkvétajících TV moderátorek. Její róba při pózování na schodech vypadala impozantně. Při bližším pohledu kombinace flitry poseté látky a nepadnoucího monofilu s aplikací zlatavé krajky v dekoltu zad omamná nebyla. A na noblese nepřidalo ani věčné aranžování dramatické vlečky na schodech. Glamour bublinky vesničky střediskové…

Známka: 3

 

Yemi A.D
Autor: Herminapress.cz

Yemi A.D.

Každý atraktivní, snoby vyhledávaný společenský podnik by měl mít své výstředníky, luxusní exotické motýlky. Na karlovarském Moëtu jím byl tanečník a choreograf Yemi A.D, jehož outfit přesahuje tradiční, invenci prostor skýtající dress code creative black tie. Každopádně odbarvené vlasy, spojení černých džínsů, kotníkových tenisek a zásadní bundy z kůže s přednicí vyšperkovanou reliéfem zlatých korálků laťky drzé glamour provokace směle dosáhne.

Známka: 1