S finančními problémy se Richard Genzer, zvaný Geňa, začal potýkat už po rozchodu s exmanželkou Lindou Finkovou. Nechal jí a dětem dům a protloukal se všelijak. Do toho přišel covid, což ho položilo. „Dva roky jsem neměl práci, nic jsem netočil a nic nevydělával. Přitom jsem musel leccos poplatit, což mě stálo veškeré úspory, takže jsem opravdu spadl na dno a neměl nic,“ přiznal v rozhovoru v MF Dnes populární komik. 

Brigádu ve stánku u Píšťanského jezera mu nabídl kamarád, s nápadem na palačinky pak přišel jeho syn. Po půl roce válení na gauči se Genzer zvednul, zavolal mámě o recept a ve svém bytě na balkoně se učil tvořit francouzské palačinky. Dva dny je pak ve stánku rozdával zdarma, poté už neměl o kšefty a zákazníky nouzi. I když si ho někteří rýpalové dobírali. „Uštěpačně řekli: ‚Tak co, pane Genzer, už to tak nejde jako dřív, že jo.‘ Jiní, když mě ve stánku poznali, se lekli: ‚Ježíšmarjá, promiňte, my vám vlezli do záběru.‘ Mysleli, že se tady natáčí něco veselého,“ svěřil se Genzer s tím, že se do stánku vrátil i následující léto. 

V podobné situaci jako Richard se během koronavirové pandemie ocitlo mnoho kolegů, a i když jim Geňa nabídl, že mohou pracovat s ním, odmítli. „Všichni fňukali, tak jim říkám, pojďte mi do stánku pomoct. Nešel nikdo, musel jsem si poradit sám. Přiznávám, bylo mi ouvej a napadalo mě, bože, jak jsi dopadl,“ dodal Genzer, který je za drsnou zkušenost rád. Teď už ví, že když jde do tuhého, umí vydělat peníze i jinak než jen divadlem. 

Video
Video se připravuje ...

Inkognito: Linda Finková prozradila intimnosti o Richardu Genzerovi! FTV Prima

Fotogalerie
65 fotografií