6. dubna na obrazovky televizní stanice ABC zamíří rozhovor slavného herce z komiksové filmové série Avengers. Jeremy Renner udělal s novinářkou Diane Sawyerovou reportáž, která nese příznačný název  - Příběh o hrůze, přežití a triumfu.

Televize vypustila do světa první ochutnávku z celého videa, která už sama o sobě rozrušila mnohé fanoušky.

„Byl jsem celou dobu při vědomí a vnímal veškerou bolest,“ začal herec, kterého rozdrtil pluh vážící 14, 5 tuny. Renner ke zranění došel v okamžiku, kdy se pokusil ochránit svého synovce před nedobržděným pluhem.

„Vidím ho pořád v kaluži krve, která mu teče z hlavy,“ okomentoval celou situaci traumatizovaný příbuzný. „Běžel jsem k němu. Nemyslel jsem si, že je naživu.“ Děsivou video ukázku doprovázel reálný zvukový záznam ze situace, kdy Rennerův soused volal záchranáře. V pozadí záznamu je slyšet chroptění umírajícího Rennera a povzbuzování blízkých, aby bojoval a nevzdával to.

Výčet Rennerových zranění byl nakonec tak úctyhodný, že i málokdo z řad odborníků chápe, že celou nehodu vůbec přežil. Jednalo se o osm žeber zlomených na 14 místech, rozdrcené pravé koleno, zlomený pravý kotník, zlomenou holenní kost levé nohy, zlomený levý kotník, zlomenou pravou klíční kost, zlomené pravé rameno, poraněný obličej, oční důlek, obě zlomené čelisti, kolaps jedné plíce a propíchnutá játra žeberní kostí.

Novinářka se ho nakonec zeptala, co je na tom pravdy, že v okamžiku, kdy nemohl bolestí mluvit, tak znakovou řečí (kterou Renner velmi dobře ovládá), řekl své rodině, že je mu to líto. Herec v tom okamžiku nedokázal odpovědět a rozplakal se.

„Jak bude vypadat moje tělo? Bude ze mě jen páteř a mozek, jako z nějakého podivného vědeckého experimentu?“ byly první otázky, které Rennera napadly. „Ale rozhodl jsem se přežít,“ dodal. A s pomocí silné vůle, lásky rodiny a péče lékařů se mu to nakonec povedlo. Jestli se ale vrátí zpátky do herecké profese, je stále otázkou.

Fotogalerie
36 fotografií