Problém s nahotou

Vlastně se říká: lepší pozdě nežli později. Anebo vůbec! Když se herečka Vilma Cibulková obnažila v Pupendu, bylo jí „už“ čtyřicet. Scéna, v níž vyběhne nahá ze sprchy, aby se pustila do zuřivé hádky se zcela konsternovaným sochařem Márou v podání Bolka Polívky (74), se nejspíš všem příznivcům české kinematografie zapsala do paměti. Nebyl to ovšem jediný snímek, v němž dala na odiv své sošné tělo a poprsí, které by jí mohly závidět i ženy o generaci mladší.

Svlékla se ještě například v historickém dramatu Krev zmizelého, Zemský ráj to na pohled, kde předvedla smyslný striptýz společně se dvěma kamarádkami pro Ondřeje Vetchého (61), anebo Lišák, v němž jí scénář dokonce předepisoval několik vášnivých lesbických scén se Zuzanou Stivínovou (50). Žádná z nich se ale nestala natolik ikonickou jako ta z Pupenda.

Problémy každodenní

Životní příběh této dámy s nezaměnitelným talentem, která vždy zvládala jak role komediální, tak i ty tragické, by mohl být také námětem na film. Nebyla by v něm totiž nouze o vyhrocené okamžiky. I když už jako studentka hostovala v Národním divadle a dařilo se jí i před kamerami, v soukromí moc šťastná nikdy nebyla. Propadla démonu alkoholu. Do této závislosti sklouzla kvůli komplikovanému vztahu s duševně nemocným režisérem Miroslavem Macháčkem (†68).

Ještě před jeho smrtí se Cibulková provdala, aby unikla problémům, ty se ale kumulovaly, následoval naštěstí nevydařený pokus o sebevraždu, kdy si pokusila podřezat si žíly, potrat, odchod z Národního divadla... a nakonec i dvouletá protialkoholní léčba.

Video
Video se připravuje ...

Vilma Cibulková: Nejdřív jsem Kotka odmítla, ale nakonec byl můj nejmladší! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Problémy v lásce

Na partnery měla spíše smůlu, prožila si i románky s několika ženatými umělci, jako byl divadelní režisér Petr Kracík (65) nebo Karel Heřmánek (76). Svatba s prvním manželem skončila rozvodem, když se dozvěděla, že kvůli neúspěšnému podnikání dluží patnáct milionů.

Nevyšlo ani její druhé manželství s hercem Miroslavem Etzlerem (59), s nímž se snažila vychovávat svou dceru Šimonu Rychtaříkovou (31). Etzler, známý donchuán českého šoubyznysu, byl své ženě opakovaně nevěrný, a když se pak jeho románky začaly řešit veřejně v médiích, manželé šli od sebe. Trvalo to léta, než přišlo odpuštění, a než Cibulková o Etzlerovi začala opět hovořit jako o „Mirečkovi“.

Problémy s dcerou

S výše zmiňovanou Šimonou si slavná herečka také prožila peklo. Dívka totiž v pubertě podlehla drogám a herečka ji vyhodila z domu, aby se vzpamatovala. Šimona, závislá na pervitinu, tehdy nějakou dobu žila na ulici. Vše se ale nakonec obrátilo k lepšímu, mladá žena včas sešla ze své sebedestruktivní cesty a studovala dokonce na Univerzitě Palackého historii a dějiny umění.

Cibulková tuto rebelii své dceři nevyčítá. „Když jsem byla v jejím věku, stejně jako ona jsem nemohla jinak. Sice v mém případě vítězil alkohol, ne drogy, ale těch několik let jsem vedla ve stylu beatnických hesel ,jak co nejrychleji zešílet',“ vzpomínala v rozhovoru pro Blesk pro ženy. Dnes pojí matku s dcerou společná záliba - píší povídky a básně, protože se jim prý „skrze ně spolu občas dobře a vtipně povídá“.

Galerie

Na to, jak s touto herečkou, co se pyšní Českým lvem i několika Tháliemi, šel čas, se můžete podívat do naší galerie. Tato dáma totiž všem názorně na stříbrném plátně dokázala, že ani svlékání v pozdějším věku není na škodu... když je co ukázat. A my vás o ty nejlechtivější snímky rozhodně nemůžeme ochudit!

Fotogalerie
50 fotografií