Známý herec a spisovatel knih pro děti o svých psychických problémech rád vtipkuje, ale ve skutečném životě to taková legrace není. 

Ráno se probudím s pocity marnosti, mívám strach, že vůbec nedám den dohromady. Cítím se úplně bezmocnej, sevřenej, jako bych měl kolem břicha nějaký pás, který mě svírá a udržuje v napětí a strachu. Takže se ukázalo, že potřebuji pomoc. A pak jsem se postupně s pomocí léků a návštěv u psychiatra z toho dostal,“ přiznal v knize nejznámějšího českého psychiatra Radkina Honzáka (83) Arnošt Goldflam

Když se setkáme, vyslechne mě, cíleně se ptá a předepíše určitou medikaci. Vyzkoušeli jsme víc léků, pak mi ještě přidal další na mí ranní úzkosti. Abych se ráno lépe sebral. Co mi doporučil, mi dělá dobře. Řekl bych, že mám teď takovou medikaci, se kterou jsem schopen docela dobře žít,“ netají se herec, kterého proslavila role muže s malým nosem v oblíbené komedii Dědictví aneb Kurvahošigutentag s Bolkem Polívkou (72) v hlavní roli. 

VIDEO: Arnošt Goldflam (75): Zatím senilitu jenom hraju!

Video
Video se připravuje ...

Arnošt Goldflam (75): Zatím senilitu jenom hraju! Markéta Reinischová

Psychické problémy ho nejednou připravily o nejednu práci. „Když mi to před pár lety intenzivně začalo, měl jsem zrovna režírovat nějaké představení. Já tam přišel, ale neměl jsem absolutně žádnou sílu ani motivaci se do toho pustit. Měl jsem v hlavě úplně vygumováno, jak se říká prázdnou hlavu a žádnou energii. A tak jsem tu režii musel zrušit. Jednou jsem taky měl režírovat operu a dostal z toho strach, že to nezvládnu, tak jsem to taky vzdal. Taky už jsem starej, nemám tolik sil, raději se pouštím do menších představení,“ říká otevřeně Goldflam, který si uvědomuje, že ho jeho stavy připravily o příležitosti, které se už nikdy nevrátí. 

To nejhorší už doufám pominulo, v takovém stavu jako na začátku jsem už nebyl dlouho, teď jsem byl třeba schopen udělat to představení U Valšů i další věci,“ dodává. 

Fotogalerie
27 fotografií