O jeho odchodu informovala v neděli večer na sociální sítí zpěvačka a Dolejšova kamarádka Eva Borská. Později to potvrdil i člen kapely Karel Hoza. „Byli jsme domluveni, že za ním večer přijdu. Zvonil jsem, ale dlouho nikdo neotvíral. Zavolal jsem policii, dveře nakonec otevřeli hasiči, kteří ho doma našli mrtvého. Na zprávu koronera už jsem tam nečekal. Ale včera se mu špatně dýchalo,“ řekl Blesku Hoza.

Dolejš přitom ještě v neděli dopoledne vtipkoval na sociální síti: „Ten pocit když otevřeš skříň a zjistíš, že se vejdeš do oděvu, který tam visí už 10 let... Já si třeba dneska ráno vytáhnul šál.“ Narážel na to, že za poslední měsíce zhubl 60 kilogramů. Velký úbytek hmotnosti byl dle jeho slov způsoben cukrovkou.

Zdravotní problémy ho provázely už nějakou dobu. Loni upadl po operaci nohy, do které dostal sepsi, na tři neděle do kómatu. Spekulovalo se i o dalších potížích o i částečné amputaci chodidla, ty však nepotvrdil.

Dolejš absolvoval FF UK Praha – obor čeština dějepis, státní zkoušky složil z českého jazyka a literatury, české a světové historie, z pedagogiky. Studoval také Lidovou konzervatoř Jaroslava Ježka, kde byl jeho profesorem Jiří Suchý. Je autorem či spoluautorem) několika knih zejména ve spojení s Karlem Hašlerem, Janem Werichem a Jiřím Voskovcem.

Řadu let působil jako dramaturg, scenárista a režisér zábavných pořadů na televizi Nova, posléze na Primě a v České televizi, v letech 2010-2011 byl výkonný ředitel ČT1. Napsal scénáře také mnoha koncertům, včetně 70. narozenin Karla Gotta. „Na ‚70 Karla Gotta v O2 Areně‘ jsem si prošel různými profesemi: od dramaturga, po scénáristu, výkonného produkčního až po garderobiéra. Karlovi byla zima, půjčil si mojí ‚šlapeťáckou mikinu‘ a hned mu bylo líp,“ vzpomínal po Gottově smrti. Podílel se také na filmu Veni, vidi, vici.

Radan Dolejš měl s manželkou Táňou dva syny.

VIDEO: Radan Dolejš ze Šlapeta zhubl 60 kilo! Teprve další operace rozhodne

Video
Video se připravuje ...

Radan Dolejš ze Šlapeta zhubl 60 kilo! Teprve další operace rozhodne Markéta Reinischová, Aleš Brunclík