Alfred Strejček si kvůli své nemoci prošel peklem. Nemohl mluvit, což pro něj coby dabéra a recitátora musela být hrozná bolest, nepohnul ani rukou, ani nohou, dokázal jenom hýbat očima. V kladrubské léčebně a v mnoha dalších zdravotnických zařízeních strávil několik dlouhých týdnů, kdy se snažil o rekonvalescenci. K životnímu jubileu, tedy k nádherným 80. narozeninám, mu dorazili pogratulovat přátelé a kolegové z branže. „Milý Frede. Děkujeme, že jsi. Náš život je díky tobě o mnoho bohatší,“ poděkovali mu skrze Facebook a fanoušci jej zahrnuli množstvím přání všeho nejlepšího.

Strejček je zachycen na koláži snímků, z nich nejnovější je podle všeho ten, na němž i se svou životní partnerkou a semaforskou hvězdou Jitkou Molavcovou sedí u stolu a směje se od ucha k uchu. Ani vážná choroba ho nepřipravila o optimismus. „Přijímám osud a neptám se, proč právě já,“ prohlásil ostatně v pořadu 13. komnata představitel legendárního Plaváčka z pohádky Tři zlaté vlasy děda Vševěda.

VIDEO: LESK! Jitka Molavcová i přes riziko pomáhá

Video
Video se připravuje ...

Sedmdesátnice Molavcová i přes riziko pomáhá. A partner Bílé měl nehodu. Bára Horáková, Lukáš Červený

„Věřím, že se jednoho dne sám umyju a vyčistím si zuby,“ přál by si muž, který před několika lety běhal i maratony. Jak sám uváděl, při svém boji o návrat do života měl před očima jasný vzor. V rehabilitačním ústavu se tradičně plave kladrubský kanál La Manche jako štafeta.

„Poslední dva bazény plaval Pavel Nový. On je moje motivace,“ přiznal Strejček, kde bere svou bojovnost. A že je bojovník naprosto neskutečný – měl mozkovou příhodu, prodělal embolii a pak těžký covid-19. Jeho dvě dcery se s ním na přání lékařů musely dojít rozloučit… I tehdy se mu však podařilo nepříznivý osud udolat.

Fotogalerie
37 fotografií