Nikdo si to nejdřív neuměl moc dobře vysvětlit. Za co se jim všem omlouval? A potom všichni jeho poslední slova pochopili. „Strejda se omlouval za to, že už neměl síly dál žít, byť se snažil do poslední chviličky. Omlouval se za to, že tu nechává na tom našem světě svoje milované samotné,“ řekl Aha! Jan Nedvěd ml. (49), syn Františkova bratra Honzy (74).

Jeho otec ovšem síly rozloučit se s bratrem nenašel. Nedostavil se ani do Luk pod Medníkem, kde František žil a kde se ještě v noci po jeho smrti konala rodinná sešlost. Nepřišel ani druhý den k sestře Lídě (74) do Čerčan, kde se rodina sešla, aby domluvila pohřeb. „Přitom to měl ze své chaty pár metrů pěšky. Tátu strejdova smrt dostala, zhroutil se. Na pohřeb v sobotu s Pavlínkou ale půjde. Doufám, že to dá...“ prohlásil Janův syn.

Písničkáři, který život miloval nade vše, nakonec postupně selhaly všechny životní orgány. „Rakovina z plic metastazovala do kostí a do všech vnitřních orgánů, ten boj se nedal vyhrát,“ povzdechl si jeho synovec Honza. „A ještě se za to omluvil. Strejda byl neuvěřitelnej. Smekám před ním,“ dodal se slzami v očích.

VIDEO: Zemřel František Nedvěd: Co říkal o sporu s bratrem Janem?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel František Nedvěd: Co říkal o sporu s bratrem Janem? MIRKA DVOŘÁKOVÁ, LUKÁŠ ČERVENÝ, LUDĚK MAZÁK

Fotogalerie
31 fotografií