Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Budete chybět, babi Běto! Hvězdy (nejenom z) Vyprávěj vzpomínají na zesnulou Divíškovou (†84)

/
  • Seriál Vyprávěj a Nina Divíšková
    22. června 2021 ● 11:00

    Její věta z Vyprávěj: Já se stěhuji!, se stala mezi fanoušky legendární. Herečka Nina Divíšková (†84) byla jedním z pilířů seriálu a kolegové ji obdivovali pro její vitalitu, humor a laskavost. Takhle na ni nyní herci, kteří měli tu čest stát po jejím boku, vzpomínají. 

  • 1.

    Roman Vojtek

    Jsou lidé, na které se prostě nezapomíná. Děkuji za vše, paní Nino,“ smutní herec Roman Vojtek, který byl v seriálu jejím vnukem. 

  • 2.

    Režisér Biser Arichtev

    Achjo.. strávili jsme spolu jen 5 let, ale byla to čest a štěstí. Lekce lidskosti, pracovitosti a cti. Budu posílat ty odkazy dál.. děkuji,“ vzkázal do nebe režisér seriálu Vyprávěj Biser Arichtev

  • 3.

    Jana Bernášková

    Nina Divíšková byla velká část duše Vyprávěj. Byla báječná a to se o ní ví. Odpočívejte v pokoji,“ vzpomíná na babi Bětu Jana Bernášková, která v seriálu hrála potvoru. 

     

    VIDEO: Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době...

    Video
    Video se připravuje ...

    Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době... Hana Höschlová, Jan Jedlička

  • 4.

    Rudolf Merkner

    Scenárista Rudolf Merkner jí roli babi napsal až na poslední chvíli, přesto se hned stala ikonou seriálu. „Moje milovaná babi Běta odešla!!!!! Paní Nino, pozdravujte tam nahoře. Měl jsem Vás moc rád a děkuji, že jsem s Vámi mohl pracovat,“ vzkázal autor oblíbené ságy. 

  • 5.

    Andrea Růžičková

    Hlavní role Evy Dvořákové proslavila herečku Andreu Růžičkovou (za svobodna Kerestešovou). „Babi, ach... R.I.P,“ zavzpomínala velmi stroze herečka. 

  • 6.

    Bára Fišerová

    Na oblíbenou herečku nevzpomínají jen herci, co prošli seriálem Vyprávěj, ale i kolegové, nebo její studenti. „Milá Nino, moje skvělá paní profesorko... prožila jsem s tebou své divadelní začátky, malé a větší a větší kroky k velkému divadlu a bylo to moje překrásné studentské období, ve kterým jsi mi byla po boku a oporou...byla jsem pyšná, když jsi pak přišla na mé premiéry a snad i ty na mě...moc ti děkuju za to, že jsi tu pro nás byla...bylo štěstí být na pár let součástí tvého života jako tvá studentka....mávám ti nahoru a každou mou divadelní premiéru budeš určitě sledovat z nebeských výšin ...nikdy na tebe nezapomenu a mám tě schovanou v srdci,“ vyznala se herečka Bára Fišerová

  • 7.

    Ester Geislerová

    Velmi trefnou vzpomínku na přímočarost herečky zveřejnila Ester Geislerová. Sdílela svědectví jejího muže... „Nina má dvě hesla z nějakých anket, v nichž kdysi psaly ženy, jak si udržet muže. Některé tam psaly o kouzlech a sexu, ale vyhrála to osmdesátiletá bába, která napsala: Krmte tu bestii. To se Nině moc líbilo a po letech to zase vyhrála žena, která napsala: Muži jsou tak zábavní, že si jich ani nevšimnete. A mezi těmito dvěma hesly se pohybuje naše padesátileté manželství,“ přiznal hereččin manžel Jan Kačer.

    Fotogalerie
    34 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy