Moje máma

Říkám jí Jiři.

Jiři je pro mě synonymem k mami. Když o ní mluvím, říkám moje máma, aby nebylo okolí zmatené. Máma je velká osobnost. Nesnáší lítost. Nemá ráda pláč. Na všechno v životě se dívá z pohledu, že sklenice, která před ní stojí, je poloplná, a ne poloprázdná. Miluje srandu.  Všechno, co se dá zvrtnout do srandy, tak do té srandy zvrtne.  Nemá ráda slabost.

Máma je nesmírně obětavý člověk, být jejím kamarádem je veliká výhoda, protože pro kamarády udělá všechno, a máma má spoustu kamarádů. Máma je přesně ten typ člověka, kterému kamarád může zavolat ve tři ráno a máma nastoupí a pomůže. Není dobré mámu zklamat, hodně si pamatuje a nezapomíná. Ani na to, co pro ni druzí udělali, umí být vděčná.

Máma je věrný člověk. Velmi věrný. Jako silná osobnost je k sobě hodně náročná a je náročná i k druhým. Miluje pořádek, miluje uklizený byt a miluje ve svém bytě společnost, o kterou se umí skvěle postarat. Neznám člověka, který by uměl tak pobavit lidi jako máma. Ano, byli zde Vladimír Menšík, Vladimír Dvořák, Jiří Sovák, Stella Zázvorková… Myslím, že máma je z té generace poslední…

Miluje vaření, miluje kutilství, miluje zahradničení, miluje čtení pěkných knížek, především životopisů osobností a historických událostí. Máma má kvalitní knihovnu. Miluje svoje povolání, je herečkou od narození. Není to její zaměstnání, ale skutečné povolání. Je k tomu povolaná.

Vyrůstat vedle mojí mámy vás nemůže nepoznamenat. Její pohled na život je slunný, zábavný, plný energie, plný radosti. Je to vlastně dětský pohled na život a kdo tento pohled má, je šťastnější než ten, kdo si pořád stěžuje. Kdo mámu zná a ona mu dovolí se k ní přiblížit, je obohacený.  

Jiři, ještě hodně šťastných let s tebou.                                         

Tvoje dcera Simona

VIDEO: Devadesátnice Jiřina Bohdalová: Dožila jsem se díky rozčilování!

Video
Video se připravuje ...

Devadesátnice Jiřina Bohdalová: Dožila jsem se díky rozčilování! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
54 fotografií