Kromě zadýchávání bojuje Jitka Boho, rozená Válková, s všudypřítomnou únavou. „Zhruba týden, čtrnáct dní po skončení karantény mě unavovalo i udělat si jídlo. I teď jsem pořád unavenější. Stále to není vončo,“ prozradila Blesku Jitka Boho, jak to aktuálně vypadá s jejím zdravotním stavem.

Nákazu novým typem koronaviru prodělala vítězka soutěže Česká Miss 2010 na samém začátku ledna. „Můj stav se zhoršil v podstatě z hodiny na hodinu. Zrovna jsem u sebe měla Rozárku. Nebylo to nic příjemného. Měla jsem vysoké horečky, nejhorší ale byla ta ohromná bolest svalů, kloubů a zad. To jsem opravdu nevěděla, jak si sednout.“

„Naopak jsem pořád chodila, protože to bylo to jediné, co mi pomáhalo. Neležet, nesedět,“ svěřila maminka pětileté Rosalie. Největší intenzitou trápily Jitku Boho projevy nemoci čtyři dny. „Pak horečky ustoupily. Přišla ale ztráta čichu a chuti,“ vyděsilo modelku. O čich a chuť ale Jitka Boho přišla jen na dva dny.

VIDEO: Jak bydlí Jitka Boho? 

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí Jitka Boho? Videohub

Přítomnost viru v těle potvrdil test nejen Jitce, ale i její dceři Rosalii, kterou má modelka se svým dnes už bývalým manželem, hudebníkem Lukášem Boho. „Čekala jsem to, jelikož jsme byly v jedné domácnosti. Rosálka měla ale naštěstí bezpříznakový průběh. To mi dost pomohlo, protože i když já se cítila šíleně, Rosálka se dokázala zabavit sama a já mohla odpočívat,“ je ráda milující máma. Kde se modelka a influencerka nakazila, dodnes neví.

Netuším. Co ale vím, je, že jsem musela dostat silnou dávku,“ přemítá Jitka Boho, kterou následky onemocnění obtěžují nejen v soukromém, ale i profesním životě. Modelka, která se rovněž věnuje zpěvu, teď musí bojovat s nedostačující kapacitou plic. „Ani moje zpívání už není, jaké bylo předtím. Unavím se po pár písničkách," posteskla si Blesku Jitka Boho, která jen nedávno odtajnila, že bude účastnicí osmé řady televizní oblíbené soutěže Tvoje tvář má známý hlas.   

VIDEO: Jitka Boho po covidu: Nekonečná únava a problémy vyjít do třetího patra

Video
Video se připravuje ...

Jitka Boho po covidu: Nekonečná únava a problémy vyjít do třetího patra  Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
56 fotografií