„Mně je 82 a nemůžu už nic, zdraví neslouží a jsem k ničemu. Vždyť já už jenom spím. Už jsem smířená s tím, že to může přijít zítra, každou chvíli,“ svěřila Aha! ve smutném rozhovoru.

„Jsem ležák a nikam nechodím, nemám kde to chytnout,“ tvrdí, covidu se tak neobává. A ti okolo ní, tedy pečovatelka a rodina, se kterou žije ve vile v Podolí, jsou prý testovaní. „Opravdu se nemám čeho bát. V tomto případě jsem v bezpečí, ale děkuju za zájem, těší mě to,“ zdůrazňuje.

Její diagnóza prý není ani Parkinsonova choroba, ani Alzheimer, ale prý něco mezi tím. Sami doktoři tápají. „Jisté je, že jsem nemožná a už k ničemu,“ komentuje situaci.

Velký smutek pocítila, když počátkem roku zemřel její dvorní režisér František Filip (†90). Tak to zabolelo, ale... „Co by taky chtěl? Vždyť ve svých devadesáti ještě jezdil autem a myslelo mu to. Krásného věku se dožil a ve zdraví! To já jsem mladší a bez cizí pomoci se neobejdu,“ poznamená.

VIDEO: Jana Hlaváčová po dlouhé době ve společnosti: Co tehdy řekla?

Video
Video se připravuje ...

Jana Hlaváčová po dlouhé době ve společnosti Jan Jedlička, Markéta Reinischová, ukázky: YouTube

Jedinou radost jí teď prý dělají vzpomínky a televize. „Vlastně já jsem nejvíc pyšná na filmy, které jsem dělala s Františkem. Při práci jsem se cítila svobodná. Nikdy jsem neměla pocit, že by mne on jako režisér řídil. Byl úžasný. Vždycky, když jsem se v televizi koukala na jeho film, volala jsem mu a říkala, jak to udělal geniálně. A že kdyby nebyl, tak nemá Česká televize co vysílat,“ popisuje.

Mrzelo ji, že mu ani nemohla dát poslední sbohem. „Vždyť ale já ani nebyla na pohřbu manžela... Pohybuju se jen s chodítkem, a to velmi těžce,“ prozrazuje herečka, jejíž manžel Luděk Munzar zemřel (†85) před dvěma roky.

Prý to byl vždycky svátek, když ji Filip obsadil s Munzarem. „To byly krásné doby, ty mne stále drží při životě a samozřejmě moje skvělá rodina. Tak už na shledanou a děkuji za zájem,“ loučí se herečka, která během své kariéry odehrála řadu skvělých rolí.

VIDEO: Gott obětí hackerů! A Hlaváčová nemohla přihlížet poslednímu přání Munzara

Video
Video se připravuje ...

Gott obětí hackerů! A Hlaváčová nemohla přihlížet poslednímu přání Munzara Barbora Horáková

Fotogalerie
41 fotografií