Jiří Štaidl byl talentovaný textař, scenárista a hudebník, spolupracoval (nejen) s Gottem, Svobodou a dalšími, ale i se svým o dva roky mladším bratrem Ladislavem. S Karlem Gottem ho pak pojilo navíc i velké přátelství.

Také mezi ženami byl Jiří velmi populární. Z Dády Patrasové prý kdysi dokonce 'udělal ženu', byl tedy první její velkou láskou, na což ona ještě po letech ráda vzpomíná. „Bylo mi sedmnáct, jemu devětadvacet. Přede mnou chodil s krasobruslařkou Hanou Maškovou, pak s Ivanou Zelníčkovou. S ní se ale pořád hádal. Do Zelníčkové jsem se nějak prolnula já,“ popsala herečka a sexsymbol 80. let milostný trojúhelník v knize Fenomén Dáda.

Zelníčková, tehdejší lyžařská hvězda a příležitostná manekýna ze Zlína, později emigrovala do USA, kde se provdala za miliardáře a právě končícího prezidenta USA Donalda Trumpa.

VIDEO: Zemřel Ladislav Štaidl (†75): Jak komentoval dráhu syna Artura? Co se mu nelíbilo?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Ladislav Štaidl (†75): Jak komentoval dráhu syna Artura? Co se mu nelíbilo? Blesk TV

Milostný spletenec ukončila až tragicky Štaidlova smrtelná nehoda 9. října 1973. „Jirka mi volal a chtěl, abych s ním jela do Jevan,“ vzpomíná Dáda na tragédii, jež se mohla stát osudnou i jí. Na cestu však nevyrazila. „Měl nové auto – Renault 17 – a rychlost vyhnal na sto sedmdesát. Bohužel mu vjel do silnice náklaďák,“ doplnila smutně Patrasová.

Život Jiřího tak vyhasl v jeho pouhých 30 letech. Jeho bratr Ladislav ho tedy přežil o téměř 48 let, přesto by se však také dalo říct, že odešel předčasně. Do nedávna byl stále aktivní, ovšem pak zasáhl covid. 7. ledna ho jeho syn Arturnechal převézt do nemocnice a podnikatel bojoval o život, bohužel marně -  v noci ze 30. na 31. ledna zemřel i on. Nezbývá než věřit, že se alespoň v nebi sejde se svým bratrem... 

VIDEO: Zemřel Ladislav Štaidl, kapelník Gotta podlehl koronaviru. A smrt si vzala i Andyho Hryce 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Ladislav Štaidl, kapelník Gotta podlehl koronaviru. A smrt si vzala i Andyho Hryce Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
53 fotografií