Herečka Tereza Těžká, nominovaná na Českého lva za svůj výkon v mrazivém dokumentu V síti, kde díky svému mladistvému vzhledu představovala teprve dvanáctiletou dívku čelící neuvěřitelnému množství sexuálních dravců, je pro polyamorii. To je životní styl, kdy osoba žije v několika souběžných milostných vztazích, v nemonogamním soužití založeném na toleranci a akceptaci dalších vztahů. A pozor, nejde jenom o sex, jak by mohlo leckoho napadnout, ale především o lásku k více osobám.

Tereza v online streamu vysvětlila, že má kromě manžela Honzy i přítelkyni, která je partnerkou i pro Honzu. „Z nás tří jsou vytvořený čtyři různý vztahy. Já a Honza, já a Áňa, Honza a Áňa, a my tři dohromady jsme úplně samostatně fungující vztah. Každý z těch vztahů začal úplně jindy,“ popisovala. Každý z nich má navíc ještě několik dalších, paralelních vztahů.

Vzhledem k tomu, že mnohým jejím followerům nešlo na mysl, jak je možné být za někoho provdaná, ale přitom mít „bokovky“, rozhodla se všem objasnit, že v jejich neobvyklé domácnosti není zlatý kroužek na prstu žádnou překážkou. Svatbu si před rokem a půl dopřáli, protože prostě chtěli.

„S Honzou jsme se vzali po pěti letech vztahu, došli jsme k tomu, že je to součástí cesty, kterou chceme, aby se náš vztah ubíral. V době, kdy jsme se brali, jsme sice oba měli další vztahy, ale vůbec nebyly tak hluboké, vážné a dlouhodobé, jako jsou ty, co máme teď. Oba jsme cítili, že to tak má být. A toho rozhodnutí jsme ani jeden den nelitovali,“ popisovala na svém instagramu.

VIDEO: Sexting je v Česku velmi rozšířený i mezi dětmi.

Video
Video se připravuje ...

Sexting je v Česku velmi rozšířený i mezi dětmi. Infografika V síti

„Se všemi o tom otevřeně mluvíme, naše manželství naše ostatní vztahy nijak neoslabuje ani jim nepřekáží. Kromě toho, že další partnery už si vzít nemůžu, ale to neznamená, že by snad tyto vztahy byly něco méně. Kolik párů dneska žije šťastný život a v manželství vůbec nejsou?“ nadhodila Těžká. A v tom s ní rozhodně nelze nesouhlasit. Spousta monogamních dvojic ve společném soužití trpí, další množství párů se zase nemůže vzít kvůli své homosexuální orientaci.

„Respektujeme současnou legislativu, která nedovoluje polygamii (mnohomanželství), ale jak jsme říkali, určitě si někdy v budoucnu, pokud budeme chtít, můžeme třeba udělat svatbu bez posvěcení státem, krásný rituál oslavující naši lásku/naše lásky,“ plánuje si Tereza. Na to, aby žili ve spokojeném svazku s více partnery, zkrátka nepotřebují (a ani nemohou) mít papír.

Jak se v komentářích pod tímto příspěvkem ukazuje, polyamorní Těžká vůbec není jedinou osobou, kdo to takhle vnímá. „O takovém rituálu taky sním. Já se vdávala teď, a můj přítel i přítelkyně na mé svatbě byli. Cítila jsem se krásně, mít tam všechny. Navíc 96 % hostů to vědělo a byl to úžasný den plný přijetí,“ dojímala se jedna její followerka.

Těžká ostatně není ani jedinou celebritou s podobným smýšlením. Krátce po jejím veřejném přiznání na internetu šla s pravdou ven i modelka Daniela Zálešáková (21), která se na sociálních sítích často objevuje v objetí nejenom svého o 32 let staršího snoubence Josefa Smolíka, ale i další ženy - což logicky budilo nejrůznější spekulace. „Pepa je můj manžel a Terezka moje žena, takže ano, sdílíme vztah ve třech. Normální je užívat si života,“ reagovala Zálešáková na dotazy, jak to mezi nimi vlastně je doopravdy.

VIDEO: Je doma máma? Tomáš Klus v provokativním videu o zneužívání.

Video
Video se připravuje ...

Je doma máma? Tomáš Klus v provokativním videu o zneužívání. Tomáš Klus/YouTube/CZNIC

Fotogalerie
39 fotografií