„Nad koncerty jsem uvažovala už dlouho a také mě k tomu postrčila ta hrozná zpráva o úmrtí mé mámy. Už jsem nechtěla nečinně sedět doma,“ svěřila se Monika Trávníčková na natáčení koncertu slavného houslisty Jaroslava Svěceného (60) v doprovodu Ladislava Horáka (54), jenž hraje na akordeon. Celá akce se odehrávala právě pod taktovkou Trávníčkové, která koncem listopadu loňského roku oplakala svou maminku Blanku. Ta ve svých pouhých 58 letech podlehla covidu-19. Novým typem koronaviru se nakazila v domově pro zdravotně postižené, kde pracovala.

Poslední rozloučení s tchyní slavného pohádkového prince Pavla Trávníčka proběhlo 1. prosince. „Je to velmi složité přijmout, neboť srdce zůstalo prázdné. Něco v životě končí a nastává smíření,“ řekla ke smrti milované maminky Monika zdrceně. Právě práce ji teď drží nejvíce nad vodou. „Mám kolem sebe partu kamarádů a bráchy s technickým vybavením, divadlo se nehraje, tak proč se do toho nepustit. Je to jiná práce než divadelní produkce, ale baví mě to. Chtěla bych se do budoucna prosadit třeba i v televizi a uvádět nějakou televizní zábavu,“ přála by si.

VIDEO: LESK! Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková!

Video
Video se připravuje ...

Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková! Petr Macek, Lukáš Červený

Už má za sebou například Vánoční koncert ze zámku Berchtold a hned po on-line vysílání koncertu známého houslisty, plánovaného na 23. ledna, se vrhne do přípravy další akce, tentokrát valentýnské. „Mám svou vizi a Pavel mi, kupodivu, do toho nemluví. Pro radu nebo názor za ním přijdu, to ano, ale jinak vše nechává na mé vůli,“ usmívala se Monika, která si z toho, že na jejích bedrech je veškerá odpovědnost, vrásky rozhodně nedělá. Naopak se rozhodla dělat Svěcenému PR, stejně jaké svému manželovi a jeho divadlu.

Přestože to vypadá, že se o rodinnou kasu stará jenom Monika, s níž má Trávníček synka Maxmiliána (4), ani Pavel doma rozhodně nelenoší. Chystá totiž autobiografickou knihu a čeká ho i práce v televizi. „Byli jsme osloveni jedním německým vydavatelstvím, jestli by nevydal autobiografickou knihu, tak do toho šel. Teď, když se nehraje divadlo, je na to čas. Probírá se vzpomínkami, kterých je za ty roky mnoho. Kromě toho byl oslovený ČT na jeden velký pořad,“ prozradila na svého muže Monika. Pro takové pracovní nasazení jim jistě nezbude mnoho času na trápení se nad smutnými událostmi v rodině... nemluvě o tom, že i fanoušci se budou mít na co těšit!

VIDEO: Trávníček na Febiofestu: Nesmíme se nechat zastrašit

Video
Video se připravuje ...

Trávníček na Febiofestu: Nesmíme se nechat zastrašit Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
43 fotografií