Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Eva Jurinová tři dny před smrtí (†67): Už bude dobře! Jak na ni vzpomínají nejen kolegové?

/
  • Reakce na smrt Evy Jurinové
    Aktualizováno - 14. ledna 2021 ● 20:29
    14. ledna 2021 ● 16:02

    Jak na nečekanou smrt někdejší populární moderátorky Evy Jurinové (†67) reagují její kolegové a přátelé? Všechny smutná událost pochopitelně hluboce zasáhla...

  • 1.

    Zbyněk Merunka (70), moderátor

    Eva Jurinová a Zbyněk Merunka
    Autor: Alexandr Malachovský, Martin Hykl, Veronika Kuželková, archiv E. Jurinové, archiv

    „Roky s Evou v televizi byly super. Ona byla skutečný partner, jistota, opora. Prostě životní kamarádka a navíc skvělá ženská. Škoda, že některé roky nejde vrátit,“ posteskl si Zbyněk Merunka.

  • 2.

    Jan Rosák (73), moderátor

    Jan Rosák
    Autor: CNC_Michal Protivanský

    „Vzpomínám na ni jako na perfektní profesionálku. Vždy byla skvěle připravená, ale taky skvěle upravená, byla to dáma,“ promluvil pro Super.cz Jan Rosák, který také dříve patřil k známým tvářím Novy - především díky moderování Riskuj.

     

    „Myslím, že to byla jedna z těch posledních opravdových moderátorek a žádná misska. Pro některé dnešní moderátorky je jediná aprobace účast v Miss, ale ona tu profesi opravdu uměla. Navíc dobře vypadala, takže je jí veliká škoda. Je mi to hrozně líto. Vždyť byla v podstatě mladá," dodal smutně.

  • 3.

    Karel Voříšek (57), moderátor CNN Prima News

    Karel Voříšek
    Autor: Archiv

    Krásně na zesnulou Jurinovou zavzpomínal také kolega Karel Voříšek. „Když jsem se s ní potkal, dodávala mi takový zvláštní klid a pohodu. A její výhodou bylo, že to samé dokázala přenést i přes televizní obrazovky na diváky,“ nechal se slyšet pro primácký Showtime.

  • 4.

    Sandra Pospíšilová (35), moderátorka

    Moderátorka Sandra Pospíšilová
    Autor: FTV Prima

    „Od té doby, co jsem se to dozvěděla, tak mám mráz po celém těle a neuvěřitelně mě to mrzí, protože Evička mě léta učila mluvit na kameru,“ přiznala pro Showtime zkroušená kolegyně Sandra Pospíšilová.

  • 5.

    Jazzman Laďa Kerndl (75) s manželkou Miladou

    Laďa Kerndl
    Autor: Blesk

    Smutní i jazzman Laďa Kerndl, jehož fanynkou byla Eva od devadesátých let. „Evo, prožili jsme spolu spoustu krásných chvil, jak na pódiu, tak i v soukromí. Vždy zůstaneš mojí kamarádkou... Václave jsem s Tebou,“ napsal Kerndl na svůj facebook. Připojila se i jeho manželka Milada. „Drahá Evo, Tvůj odchod mě velmi ranil. Nenapadlo mne, že náš nedávný dlouhý telefonický hovor bude poslední... navždy zůstaneš v mé mysli a vzpomínkách... děkuji ti za chvíle s Tebou... upřímnou soustrast Vaškovi, se slzami v očích, Milada.“

  • 6.

    Josef Mádle (28), moderátor CNN Prima News

    Josef Mádle
    Autor: Facebook

    Vyznal se i moderátor CNN Prima News Josef Mádle. „Mně je to tak líto. Evička Jurinová. V posledním roce mě učila, jak správně mluvit, pracovat s kamerou, moderovat. Byla plná elánu, veselá, hodný člověk. Jezdil jsem k ní domů. Čekal na mě výborný štrůdl. Naposledy jsme spolu mluvili 31. prosince. Ležela na Bulovce, říkala, ze už ji odvážejí na normální pokoj, že už je to dobré a bude fit. Že mě sleduje a ozve se. Neozve. 3. ledna zemřela. Strašně mi to je líto. Strašně.“

  • 7.

    Gabriela Lašková (30), moderátorka CNN Prima News

    Gabriela Lašková
    Autor: Foto: CNN Prima News

    Jurinová učila i Gabrielu Laškovou. „Paní Eva Jurinová mě několik let učila, jak mluvit a pracovat před kamerou. Na naše hodiny na Palmovce budu vždycky vzpomínat... na chlebíčky, stovky přečtených zpráv, neutišitelný smích, upřímnou podporu a objetí od srdce. Byla tak hodná. Moc myslím na Václava, oba mi byli velkou oporou a vždy si jich obou budu moc vážit. Mávám ti tam nahoru, Evičko, děkuji za všechno a takhle si tě budu vždy pamatovat.“

  • 8.

    Eva Perkausová (26), moderátorka CNN Prima News

    Perkausová a Šebrle ve Velkých zprávách
    Autor: FTV Prima

    „Ze smrti Evy Jurinové se budu dlouho vzpamatovávat. Nebyla to jen moje lektorka, ale také člověk, který mi radil v soukromém životě. Měla jsem k ní mateřský vztah. Volaly jsme si před dvěma měsíci poté, co jsem prodělala covid, bavily jsme se o zdraví. Vůbec jsem netušila, že se něco takového stane. Ve středu jsme si před vysíláním s Romanem Šebrlem říkali, že jsme s ní dlouho nemluvili a že jí musíme zavolat. Bohužel už to nepůjde,“ svěřila Blesku moderátorka Eva Perkausová.

  • 9.

    Jan Bauer (75), spisovatel

    Eva Jurinová pokřtila knihu kamarádovi Janu Bauerovi.
    Autor: Martin Hykl

    Naposledy na veřejnosti se Eva objevila loni na křtu knihy svého kamaráda, spisovatele Jana Bauera. „Loni v únoru mi křtila román Kdo zradil krále, netušil jsem, že ji vidím naposled. Právě dnes jsem se dozvěděl o její smrti. Odešla skvělá kamarádka, vynikající novinářka a hvězdná televizní moderátorka.“

    Fotogalerie
    51 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

neznalek88: Dnes dal Blesk článek, proč manžel paní Jurinové tajil 11 dnů její úmrtí. Jasně, že to dal jako PREMIUM, neboli zvědavci zaplaťte za info. Tak tedy jiný bulvární plátek Extra to napsal celé bez vydírání a důvod je jasný. Pan Václav Jurina tušil, že po zveřejnění úmrtí jeho ženy budou pisálci a šmíraci jezdit kolem jejich domu a to on vážně nechtěl. Pisálci už včera zjišťovali kdy a kde byl pohřeb, ale pohřební služba byla natolik diskrétní, že dodržela prosbu pana Juriny.
Ačkoliv mně smrt paní Jurinové velice mrzí, je fajn, že pan Jurina vypálil bulvárním hyenám rybník. Kdy už se bulvár konečně poučí, jak nevkusné, trapné a nevhodné je ze smrti dělat senzaci pro čtenost svých plátků.

(15. 01. 2021 14:28)

Pepa Re: Manaset: chcipni v pekle

(14. 01. 2021 21:09)

5126: To,jakou ubohost vypotí někteří burani jen proto, aby mohli urážet, svědčí o jejich inteligenci.😥😥😥

(14. 01. 2021 18:35)

kahuja: Ten její hlas provází cestují na béčku dodnes . Doufám, že to tak zůstane, a že někoho nyní nenapadne ho přemluvit.

(14. 01. 2021 17:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy