Rozhodlo se tak vedení televize Nova „Jde o selhání moderátora, který nedodržel základní novinářská pravidla. Budou z toho vyvozeny důsledky,“ prohlásil už v úterý šéf zpravodajství Kamil Houska. A ve středu už bylo jasněji. Nova Suchoně stáhla z obrazovky. „Potvrzujeme, že Petra Suchoně diváci v Televizních novinách nějakou dobu neuvidí,“ řekl Blesku mluvčí televize Vojtěch Boháček.

Kaje se

Suchoň si mezitím, kudy chodí, sype popel na hlavu. Na stránkách Novy vyšla jeho omluva, kterou sdílel i na svých sociálních sítích. „Chtěl bych se divákům, kolegům a zejména panu prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi veřejně omluvit za obsah a formu rozhovoru v Televizních novinách. Vedení rozhovoru jsem po všech stránkách, a zejména pak emocionálně, nezvládl. Také na mě dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR,“ stojí mimo jiné v omluvě moderátora, který Milanu Kubkovi ještě ten večer volal a vyříkali si to. Šéf ČLK jeho omluvu přijal. Co se Suchoněm bude dál a zda zůstane mimo obrazovky i jeho moderátorská kolegyně Iveta Vítová (37), to zatím není jasné.

Do Kubky se pustil, druhý host mu to vrátil

Hned na úvod Suchoň připomněl jednu jeho větu, kterou Kubek nedávno pronesl: „Pane prezidente, ještě k vašemu vyjádření ve zkratce: ‚Lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat biomrkev.‘ To jste myslel jak?“ tázal se ostře v pondělním živém vysílání šéfa České lékařské komory. „To jsem myslel tak, že minulý týden zemřelo 760 pacientů, tento týden přes veškerou naši snahu zemře dalších tisíc lidí... a já se ptám, jak dlouho ještě budou muset umírat lidé, aby lidé konečně vzali na vědomí, že nám opravdu hrozí vážná epidemie, a začali se podle toho chovat,“ vysvětlil své tvrzení Milan Kubek.

Video
Video se připravuje ...

Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem! TV Nova

Moderátor jako by jeho slova neslyšel a dál ho zajímaly pouze povolené trhy a lidé, kteří tam byli. „Pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí biomrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé. Mně to trošku připomíná to vyjádření z jara, kdy někdo řekl, že sem covid zavlekli lyžaři,“ kritizoval ho zvýšeným hlasem moderátor Suchoň. „Vaše slova jsou bohapustá demagogie a mě velmi mrzí, že stávající kritickou situaci takto zlehčujete,“ reagoval šéf České lékařské komory.

Novácké hvězdě to ale hned vrátil host, který navazoval na Milana Kubka. „Já, než vám odpovím, tak bych se chtěl ještě vyjádřit k tomu, jak jste, podle mého názoru naprosto nevhodně, tepal doktora Kubka. To bylo skutečně neuvěřitelné a skoro se mi ani nechce odpovídat na vaše otázky, když jsem tohle slyšel,“ obořil se na Suchoně imunolog Václav Hořejší. Nakonec na moderátorovy otázky k aktuální situaci se znechucením zareagoval.

Fotogalerie
23 fotografií