Karel Fiala byl velmi aktivní i ve vysokém věku, ještě po pětaosmdesátce hrál tenis a užíval si velká rodinná setkání. Ale poslední rok dožíval v pražské LDN a nebyl šťastný. 

Lepší už to nebude. Je načase přestat žít. Pětadevadesát – a dost,“ řekl Blesku letos před svými 95. narozeninami (3. srpna), které poprvé neoslavil v rodinném kruhu na chalupě. Tam si také přál umřít, ale bohužel se mu to nesplnilo. 

Za žádnou cenu nechceme dát tátu do eldéenky, i když nám přestal chodit. Na jednom křesle s kolečky ho dopravujeme na zahradu, na jiném na toaletu, kterou jsme mu museli přestavět,“ vysvětloval ještě před rokem syn Honza. Nemocniční LDN se ale letos stala stejně nutností. Manželka a děti ho pravidelně navštěvovali. 

VIDEO: Limonádový Joe slaví 90: S manželkou se vůbec nepárá!

Video
Video se připravuje ...

Limonádový Joe slaví 90: S manželkou se vůbec nepárá! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

„Limonádník“ svou třetí a o 16 let mladší manželku Věru poznal na jevišti karlínského divadla. Společně vychovali dva syny a dva má z předchozího svazku. Letos oslavili 55 let společného života. 

Svou životní roli získal Karel Fiala doslova na poslední chvíli. Měl ji původně hrát Jiří Kodet, ovšem jeho matka Jiřina Steimarová doporučila režisérovi svého kolegu z karlínského divadla, který byl pro uhlazeného a komicky ušlechtilého Limonádníka přesně ten správný typ.

Ve filmu si Karel Fiala nezazpíval, protože playbacky už natočil Karel Gott. Náročné pěvecké party by ale jistě snadno zvládl, protože jeho doménou byla opereta a muzikál. Třicet osm let byl členem Hudebního divadla v Karlíně.

VIDEO: Limonádový devadesátník Fiala: Stýská se mu po nemocné Fialové!

Video
Video se připravuje ...

Limonádový devadesátník Fiala: Stýská se mu po nemocné Fialové! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
18 fotografií