Žižka byl totiž tehdy ženatý. „Nejsem na to pyšný. Naštěstí máme nyní s druhou ženou výborné vztahy,“ říká bubeník. „Dominika někde zveřejnila, že jsem ji vozil do školy. To tedy pravda není, to by vypadalo, že jsme spolu spali u nás doma. To bych fakt neudělal,“ dušuje se Honza.

VIDEO: Dominika Gottová: O mrtvém otčímovi, osamělé mámě i válce s Rezkovou

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: O mrtvém otčímovi, osamělé mámě i válce s Rezkovou David Turek, Lukáš Červený

S Karlovou nejstarší dcerou jezdil hlavně po koncertech. V dobách Gottovy největší slávy jich bylo požehnaně, takže spolu trávili hodně času, hlavně nocí. „Jednou mi Karel ráno řekl, že jsme byli s Dominikou moc hluční a že nemohl spát. Nebylo mi to úplně příjemné,“ přiznává Žižka.

Všechno mu vypili

„Jednou jsme jeli z Německa a vypili jsme cestou všechny zásoby, tak jsme bez dovolení otevřeli i deset Karlových lahví, které dostal darem. Nezlobil se. Jindy jsem ho vezl ze zájezdu. Měl jsem novou Škodu Rapid a Karlův obrovský kufr se nevešel do kufru auta. Museli jsme ho dát dozadu na sedadlo. Kroutil nad tím hlavou. Pak mi ještě pohaněl knoflíky na palubní desce. Řekl, že jsou jako z Ruska,“ vzpomíná Žižka. Přitom deset let před smrtí si Karel pořídil fabii a jezdil s ní po Praze raději než s mercedesem. Pravda je, že ji jednou nemohl mezi dalšími škodovkami před Českou televizí na Kavčích horách najít.

Snil o fraku

Jan Žižka začínal v orchestru Václava Hybše (85). Na Intertalentu zahrál sólo na bicí, a když ho slyšel Ladislav Štaidl(75), hodil mu okamžitě lano. Bubeník vždy snil o kariéře ve filharmonii. Nabídka přišla, když byl už půl roku u Gotta. S těžkým srdcem odmítl. Se Slavíkem vystupoval v letech 1977 až 2002.

Dnes působí v Pražském filmovém orchestru, takže se muzicírování v obleku přece jen dočkal. Navíc učí na Konzervatoři Jaroslava Ježka na bicí. Po všech milostných eskapádách se usadil i v osobním životě. Je potřetí ženatý, manželka Olívie (45) je zpěvačka, herečka a fotografka.

VIDEO: Dominika Gottová (46) řekla v parku pravdu! A hned na ni naběhl manžel

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová (46) řekla v parku pravdu! A hned na ni naběhl manžel Aleš Brunclík

Fotogalerie
46 fotografií