Teď Nárožný nejenom sepsal svoje úvahy a drobné vzpomínky, ale dokonce je sám i namluvil na dvojdesku Škoda slova, které padne vedle...

Má prý doma řadu cédéček, na nichž vypráví a vzpomíná třeba Miroslav Horníček (†84) nebo Vladimír Menšík (†58). „A když je mi občas smutno, což ke stáří patří, tak jsou zase všichni ti báječní lidé se mnou v pokoji nebo v autě a vyprávějí to právě mně,“ řekl Aha! Nárožný s tím, že to je právě ta radost ze sdílené intimity, kterou dokáže jen lidský hlas.

„A tak mě napadlo, že je tady pár kamarádů a hodně přátel a známých, se kterými jsem ušel kus života, a třeba by si se mnou po letech rádi popovídali,“ vysvětluje herecká hvězda důvod, proč se k audioknize odhodlala. „Přikázal jsem si ale, že nebudu dojatě vzpomínat ani kázat. Opravdu to nejsou žádná velká moudra,“ dodal herec.

Křest audioknihy si Nárožný naplánoval na polovinu června v domovském Činoherním klubu, se kterým se tak po čtyřiceti letech definitivně rozloučí.

„Je potřeba umět skončit. Ti kluci to neřeknou, ale člověk, v dobrém slova smyslu, stíní. Už jsem tam dlouho,“ komentuje herec a dodává, že v dnešní době je namlouvání knížek pro herce stejně rentabilnější, než státi na pódiu či před filmovou kamerou.

Na křest a zároveň rozlučku se do divadla moc těší. Obzvlášť když tam pozval svého kamaráda Jiřího Stivína (77), aby mu k tomu všemu zahrál.

Fotogalerie
29 fotografií