Muzikál postavený na Matuškových hitech právě dopsal Zdeněk Zelenka (65). „Operace kyčle a koronavir mě totálně uvěznily doma a já měl konečně klid na práci,“ řekl Blesku scenárista a režisér.

Duchařská komedie

A kdo bude hrát Matušku? Nikdo! „Láska nebeská nebude životopisný muzikál, stejně jako tomu není u Času růží. Bude to černá duchařská komedie o dvou bratrech a jedné dívce s Waldovými hity včetně slavných duetů,“ prozradil Blesku producent Oldřich Lichtenberg (57).

Kdyby šlo o životopisný muzikál, musela by se řešit osobnostní práva. To v tomto případě není třeba, přesto už Zelenka poslal předběžný scénář vdově Olze Matuškové (71) za oceán. „Moc se mi to líbí. Pobavila jsem se. Waldemar by se určitě posmál,“ svěřila se Olga, která je teď »uvězněná« na Floridě. „Syn Waldík je v New Yorku. Až to půjde a dorazí domů, přečtu si to s chutí ještě jednou s ním,“ dodala Matušková.

Nemalé peníze

„My to s Olgou samozřejmě diskutujeme. Z morálního hlediska zpěvákům nebo jejich pozůstalým z každého představení také platíme. A upřímně, nejsou to malé peníze – když si uvědomíte, že třeba takový Neckářův Mýdlový princ má za sebou už pět set repríz...“ naznačil producent Lichtenberg s tím, že o hudební režii a aranže muzikálu se postará Michal David (59), který je zároveň spoluproducentem.

VIDEO: Setkání s Gottem během boje s rakovinou? Čekali jsme na povolení lékařů a Ivany, říká producent.

Video
Video se připravuje ...

Setkání s Gottem během boje s rakovinou? Čekali jsme na povolení lékařů a Ivany, říká producent. Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
53 fotografií