Podle informací Nového času Ján Koleník figuroval v kauze, kde mělo dojít k nezákonnému obohacení přibližně o 15 000 eur (382 tisíc korun). Kriminální úřad finanční správy v tom čase vykonal i razii. Po provalení kauzy oblíbený herec argumentoval tím, že po tom, jak v účetnictví narazil na nesrovnalosti, účetního vyměnil.

Ale zřejmě mu to bylo málo platné, protože ho soud stejně uznal vinným. „Rozsudkem Okresního soudu Bratislava IV sp. zn. 3T/34/2019 ze dne 15.8.2019 (schválená dohoda o vině a trestu) byl  Mgr. art. Ján Koleník  odsouzený z daňového podvodu podle § 277a ods. 1 Trestního zákona, přičemž byl odsouzenému uložený peněžitý trest 10 000,-€ (255 tisíc korun).  Pro případ maření peněžitého trestu soud ustanovil náhradní trest odnětí svobody ve výši čtyři měsíce. Rozsudek nabyl právoplatnosti dne 15. 08. 2019,“ řekl mluvčí Krajského soudu Bratislava Ján Adamčiak. 

Zda tento rozsudek souvisí s finančními problémy, se kterými se herec potýkal v roce 2016, není úplně jasné. Hlavní hrdina seriálu První republika se doposud nevyjádřil a ani neřekl, jaký trest si vybral.

VIDEO: Nováček v První republice Polívka: Měli bychom promyslet vztahy mezi dnešními muži a ženami

Video
Video se připravuje ...

Nováček v První republice Polívka: Měli bychom promyslet vztahy mezi dnešními muži a ženami Adriana Krátká / BPŽ

Fotogalerie
17 fotografií