V případě syna Marcuse se hovoří o více než čtyřsettisícovém dluhu, další nesplněné závazky Řepka má vůči dětem z dřívějšího manželství s Renátou Řepkovou. Oběma matkám v poslední době prý část peněz poslal, čímž hodlal docílit pozastavení žaloby a uniknout dalšímu navýšení stávajícího trestu. A evidentně se mu „vykoupit“ povedlo.

K úternímu líčení se ani Řepka, ani Erbová osobně nedostavili. Soudce Ivo Zummer si na jednání vyčlenil půl hodiny a hned na začátku oznámil, že si ověřil, jak to má Řepka s placením. Dokazování tedy prohlásil za ukončené. Poté začaly závěrečné řeči. 

Státní zástupce prohlásil, že je Řepkovou věcí, že se nechá vyživovat přítelkyní, a že předchozí snížení alimentů, které soud nově stanovil na dva tisíce korun, je příliš velké. Navrhl, aby byl Řepka shledán vinným a navrhl trest odnětí svobody na čtyři měsíce do věznice s ostrahou a doplatit částku odpovídající 5000 měsíčně.

Řepkova obhájkyně ale trvala na tom, že původní alimenty byly stanoveny v době, kdy měl jako fotbalista úplně jiné příjmy, a sníženou částku zaplatil. Soudce se nakonec přiklonil k ní a Řepku zprostil obžaloby. Trestná činnost prý uhrazením dlužného výživného zanikla. Stačilo tedy, že zaplatil část dluhu (snížené alimenty).

VIDEO: Městský soud v Brně zprostil obžaloby Tomáše Řepky kvůli dřívějšímu neplacení výživného na syna Markuse.

Fotogalerie
42 fotografií