Ještě před pár dny ho přítelkyně Iluš V. vyzvedávala v nemocnici a oba doufali v lepší zítřky. Bohužel se jich nedočkal. Robert Hlavatý, který měl před sebou velké sny a plány, zemřel. „Včera poslední nemocniční kafe a kakao a dnes hurá domů. Už pro tebe frčím zlato," psala jeho přítelkyně ještě 2. března. Dnes se bohužel na sociální síti objevila mnohem smutnější zpráva, kterou zveřejnil Robertům kamarád Bořek Slezáček. V jeho zprávě stojí, že nadaný muzikant navždy odešel...

Bohužel, je to pravda, je mi to moc líto. Dozvěděl jsem se to od kolegů z divadla,“ řekl Blesk.cz herec. Ten se také s Hlavatým rozloučil na facebooku po svém. „Ve Tvém zájmu doufam, Robe, že tam nahoře mají dobré kafe, bo jinak nevím. V pátek na akci jsem slyšel skvělé dva vtipy o baskytaristech a už jsem nestihl Ti je říct. Škoda, kámo. Zasmál by ses na cestu. Aspoň teď budeš mít dost času cvičit na basu. Nikdy Ti to moc nešlo,“ vzkázal mu do nebe.

Robert Hlavatý dlouhá léta bojoval s vážnou nemocí, kvůli které musel také omezit svou muzikantskou kariéru. Před pěti lety se dokonce přihlásil do soutěže Hlas Česko Slovenska, kde měl ambice vyhrát. „Já jsem to vzal z gruntu jako Karel Gott. Takže nejdřív škola, elektrikář. Ale nenaplňovalo mě to, tak jsem začal víc zpívat. V 41 letech se mi udělala boule na krku a lékaři mi diagnostikovali rakovinu. Následovaly chemoterapie. Přehodnotil jsem žebříček hodnot, začal jsem si vážit každého dne,“ řekl tehdy v medailonku o sobě.

Robert Hlavatý hrál v divadle Kalich, působil v muzikálech Děti ráje, Bídníci či Jesus Christ Superstar nebo Tajemství. Zazpíval si i s kapelou Kabát. Měl epizodní roli také v nekonečném seriálu Ulice, objevil se ve filmu Kvaska a moderoval pořad Rockparáda. Jeho největší vášní ovšem byla muzika s kapelami Pertinax, Swans in the Dark či YARRO.

VIDEO: Takhle Robert před pěti lety otevřeně mluvil o své nemoci v Hlasu.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel zpěvák Robert Hlavatý (†50): Svým příběhem zaujal i v Hlasu! Nova TV

Fotogalerie
18 fotografií