„Včera jsem se vzbudila v hrozný depce. Troufám si říct, ze to byla jedna z největších v mým životě. Takový ten stav, kdy jsem zpochybnila snad i svoji existenci. Stav, kdy jsem si během dne položila snad všechny otázky, které jsem dokázala vymyslet a které mi co nejvíc pomohly můj stav ještě prohloubit o deset pater níž, než je dno," líčila svůj černý den na instagramu Tamara Klusová

Důvod deprese zpěvačka a manželka Tomáše Kluse sice nezveřejnila, ale před pár dny na její adresu pronesl pár nevybíravých komentářů "protekční fracek" Pavel Novotný, je tedy dost možné, že se jedná o reakci právě na jeho slova. 

„Ó bóže, děkuji ti, že nemám doma afektovanou manželku, která se touží zviditelňovat… a taky díky, že nevydává vlastním nákladem knihy, které bych musel promovat, protože jsou o ho*nu, stejně jako její ilustrace, nezajímavý hlas a instagram, ó děkuji ti, že mě nenutí všude ji s sebou vláčet, podmiňovat její participací kdeco a neustále o ní mluvit, případně ji zvát na jeviště, kde na ni nikdo nebyl zvědavý, stejně jako na její názory,“ napsal o Klusové na svém facebooku Novotný.

Trojnásobnou maminku, která se s tímto pocitem setkala pravděpodobně poprvé, překvapilo, že nepomohla ani přítomnost manžela a dětí. „Pohled na naše úžasný děti a mého muže ve mně ten propad ještě umocňoval, protože jsem si začala v duchu nadávat, že si přece nemůžu ani na vteřinu na nic stěžovat." 

Že jsem slaboch, nevděčná, složitá, špatná, k ničemu. Že na světě je nespočet lidí, kteří mají reálné problémy, existenční, zdravotní, duševní. A já nemám právo ani na jeden z těch pocitů," pokračovala Klusová. 

Dnes, tedy v den jejích narozenin, je už situace, jak přiznala, mnohem lepší, a tak začala zpěvačka přemýšlet nad tím, jaké to musí být pro lidi, kteří podobnými stavy trpí častěji a jak málo se o tom ve společnosti mluví.

„Jen chci vyslovit slova obrovské poklony a poslat všem takovým lidem obejmutí, pocit sounáležitosti. Pojďme tvořit vědomé kruhy, kde nám bude spolu dobře, kde se budeme cítit součástí větších celků. Děje se to tolika lidem. Buďme spolu," dodala blondýnka.

V komentářích jí za tato slova tleskaly například herečky Jitka Čvančarová (40), Iva Pazderková (38) nebo Eva Holubová (59). Poslední dvě jmenované navíc mají s depresemi vlastní bohaté zkušenosti, o kterých se také nebojí veřejně hovořit se svými fanoušky. 

Fotogalerie
27 fotografií

VIDEO: Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně!

Video
Video se připravuje ...

Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně! Marie Šilhová/BPŽ